Kuřecí prso se smetanou a žampiony zpět

Ingredience:
kuřecí prso200 gžampiony3 kssmetana ke šlehání150 ml
sůl špetkapepř špetkakoření amazonka (pepř, paprika, tymián, rozmarýn, sůl) špetka
kuřecí prso 200 g, žampiony 3 ks, smetana ke šlehání 150 ml, sůl špetka, pepř špetka, koření amazonka (pepř, paprika, tymián, rozmarýn, sůl) špetka

Příprava

Kuřecí maso se dá dělat na mnoho způsobů. Já zvolila podzimní úpravu s žampionovou omáčkou. 

Pokud máte však čerstvé nebo sušené houby, použijte je. Celé jídlo pak bude mít ještě výraznější chuť. Navíc je příprava velmi jednoduchá, takže v kuchyni nestrávíte dlouhou dobu.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Oloupejte a nakrájejte tři žampiony na plátky. Kuřecí prso osolte, opepřete a okořeňte. Do zapékací misky dejte žampiony a na ně vložte kuřecí prso. Zapékací misku vložte do trouby a pečte třicet minut. Po třiceti minutách zalijte smetanou a pečte dalších deset až dvacet minut. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.

2014-01-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI