Kuřecí roláda s tymiánem a sušenými rajčaty a čočkovým salátem zpět

Roláda:
kuřecí prsa3 ksčerstvý tymián dle chutičervené pesto ze sušených rajčatcca 3 lžičky
sušená rajčata v olejicca 9 ksmozzarella1 ksfarmářská šunka6 plátků
sůl dle chutipepř dle chutimedvědí máslo dle chuti
Čočkový salát:
červená čočka v suchém stavu100 gcuketa1 kssušená rajčata v oleji dle chuti
žlutá paprika1 kscibule1 ksGhí1 lžíce
lahůdkové droždí1 lžícebylinková sůl dle chutikoření Horalka dle chuti
česnek2 stroužkypažitka hrst
kuřecí prsa 3 ks, čerstvý tymián dle chuti, červené pesto ze sušených rajčat cca 3 lžičky, sušená rajčata v oleji cca 9 ks, mozzarella 1 ks, farmářská šunka 6 plátků, sůl dle chuti, pepř dle chuti, medvědí máslo dle chuti, červená čočka v suchém stavu 100 g, cuketa 1 ks, sušená rajčata v oleji dle chuti, žlutá paprika 1 ks, cibule 1 ks, Ghí 1 lžíce, lahůdkové droždí 1 lžíce, bylinková sůl dle chuti, koření Horalka dle chuti, česnek 2 stroužky, pažitka hrst

Příprava

U nás doma vždycky nejvíce boduje maso, ale poslední dobou mi docházela inspirace, co ještě uvařit, aby to nebylo pořád to samé dokola. V televizi jsem v jednom pořadu o vaření zahlédla, že dělají masové rolády a dostala na ně chuť. Takže o budoucím obědě bylo rozhodnuto. A protože milujeme chuť rajčat a čerstvé jsem zrovna doma neměla, tak jsem použila ta sušená spolu s červeným pestem. Jako příloha vznikl lehký čočkový salátek, který lahodně doplňoval chuť masa.

Kuřecí prsa si nařízneme, naklepeme na tenčí plátky a z vnější strany je osolíme a opepříme. Na každý plátek prsa z vnitřní strany rozetřeme lžičku pesta, poklademe šunkou, sušenými rajčaty, nakrájenou mozarellou a lístky tymiánu. Opatrně každý plátek zarolujeme a sepneme párátky nebo jehlou na maso. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, nahoře pokapeme olejem ze sušených rajčat. Pečeme nejdříve přikryté v troubě cca 15 minut na 180 stupňů, poté odkryjeme, na každou roládku dáme plátek medvědího másla a pečeme ještě asi 20 minut.
Mezitím, co se pečou rolády, tak si připravíme salát z červené čočky. Červenou čočku propláchneme a dáme vařit do dvojnásobného množství vody, kterou jsme osolili a okořenili. Vaříme do změknutí asi 15 minut, přebytečnou vodu případně slijeme. Na pánvičce si na lžíci Ghí osmažíme cibuli, poté přidáme na plátky česnek, chvíli společně opékáme. Poté přihodíme na kostičky nakrájenou cuketu a papriku, sušená rajčata, osolíme a smažíme asi 10 minut. Nakonec do zeleninové směsi vsypeme uvařenou červenou čočku, lahůdkové droždí, promícháme, osolíme a dochutíme pažitkou.
Na talíři servírujeme roládu rozříznutou na plátky spolu s čočkovým salátem.

2016-04-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI