Kuřecí rolky s hráškovým a bramborovým pyré zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 kskrájený sýr Kralevic1 balenísůl dle chuti
pepř dle chutiolej dle potřebyhladká mouka dle potřeby
mletá paprika špetkavývar dle potřeby
Hráškové pyré:
hráškové pyré400 gsůl dle chutipepř dle chuti
smetana dle potřebymáslo kousek
Bramborové pyré:
bramborycca 250 gsůl dle chutimléko dle potřeby
máslo kousek
kuřecí prsa 2 ks, krájený sýr Kralevic 1 balení, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, hladká mouka dle potřeby, mletá paprika špetka, vývar dle potřeby, hráškové pyré 400 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, smetana dle potřeby, máslo kousek, brambory cca 250 g, sůl dle chuti, mléko dle potřeby, máslo kousek

Příprava

Pořád jsem nevěděla, co uvařit. Nakonec jsem se rozhodla pro kuřecí maso a pěkně si pohrála s jeho přípravou.

Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky sýra. Pevně stočíme, spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, výpek vysmahneme a zaprášíme troškou hladké mouky. Přidáme trochu mleté papriky a podle potřeby přilijeme vývar, pilně mícháme a provaříme. Pak přecedíme.

Hrášek povaříme v troše vody, osolíme a opepříme. Do hotového přilijeme smetanu, přidáme máslo a rozmixujeme. 

Brambory uvaříme v osolené vodě, pak vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo a mléko a ušleháme.

2017-04-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI