Kuřecí smetanový pekáček se zeleninou zpět

Ingredience:
kuřecí stehenní řízky6 ksmenší bílé zelí1/2 hlávkymrkev2 ks
velká cibule2 ksčesnek5 stroužkůstředně velké brambory5 ks
12% smetana na vaření1 kelímeksůl dle chutimletý pepř dle chuti
sladká mletá paprika dle chuticelý kmín dle chuti
kuřecí stehenní řízky 6 ks, menší bílé zelí 1/2 hlávky, mrkev 2 ks, velká cibule 2 ks, česnek 5 stroužků, středně velké brambory 5 ks, 12% smetana na vaření 1 kelímek, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, sladká mletá paprika dle chuti, celý kmín dle chuti

Příprava

Jídlo z jednoho hrnce, či pekáčku jsou určitě oblíbená v mnoha domácnostech nejen pro minimum ušpiněného náčiní, ale také proto, že se chutě všech surovin krásně propojí. 

Do velké mísy dáme zelí nakrájené na tenké nudličky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. 

Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubých slzičkách, lžíci kmínu, lžíci soli a vše promícháme. 

Připravenou zeleninu dáme do zapékací mísy, poklademe na silnější plátky nakrájenými bramborami a lehce posypeme solí a kmínem.

Řízky posypeme solí, pepřem a paprikou a naskládáme je na vrstvu brambor.

Zalijeme smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme 50 - 60 minut. 

2018-01-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI