Kuřecí stehna s hořčicí zpět

Ingredience:
kuřecí stehna4 ksolej4 lžícemenší žluté cibule2 ks
malé žampiony250 gčesnek3 stroužkytymián4 snítky
sůl dle chutipepř dle chutidijonská hořčice4 lžíce
středně velké brambory4 kskuřecí vývar nebo voda dle potřebytoastový chleba2 plátky
máslo2 lžíce
kuřecí stehna 4 ks, olej 4 lžíce, menší žluté cibule 2 ks, malé žampiony 250 g, česnek 3 stroužky, tymián 4 snítky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, dijonská hořčice 4 lžíce, středně velké brambory 4 ks, kuřecí vývar nebo voda dle potřeby, toastový chleba 2 plátky, máslo 2 lžíce

Příprava

Nedávno jsem přemýšlela, co uvařit do krabiček do práce. A inspiroval mě časopis Albert. Recept jsem si přizpůsobila podle momentálních domácích zásob a nakonec z toho vzniknul perfektní oběd.

Stehna osolte a z obou stran je opečte na pánvi na oleji. Opečená stehna vložte do pekáče.

Do výpeku na pánev přidejte cibuli pokrájenou na klínky, žampiony (malé vcelku, větší přepulte) a nakonec i česnek pokrájený na tenké plátky. Vše orestujte a přidejte do pekáče ke kuřeti.

Každé stehno potřete lžící dijonské hořčice a opepřete čerstvě mletým pepřem. Brambory rozkrájejte na klínky, osolte a také přidejte do pekáčku. Přidejte i tymiánové snítky. Podlijte vodou (nebo kuřecím vývarem), tak aby byl asi 2 cm ode dna. Přiklopte a pečte na 170°C 25 - 30 minut. 

V robotu rozsekejte toastový chléb, smíchejte ho s máslem a vytvořte drobenku. Stehna posypejte a ještě 20 minut dopečte odkryté dozlatova.

2017-08-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI