Kuskus s červenou čočkou a rajčaty pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
červená čočka90 gkuskus50 grajčatová passata (pasírovaná rajčata - zpravidla v tetrapacku)100 ml
třtinový cukr1 lžícebrokolice kousíčekžlutá paprikačtvrtina ks
malá rajčátka5 ksmalá cibulka1 ksmáslo1 lžíce
olej1 lžícesůl špetkapepř špetka
červená čočka 90 g, kuskus 50 g, rajčatová passata (pasírovaná rajčata - zpravidla v tetrapacku) 100 ml, třtinový cukr 1 lžíce, brokolice kousíček, žlutá paprika čtvrtina ks, malá rajčátka 5 ks, malá cibulka 1 ks, máslo 1 lžíce, olej 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Taková rychlá improvizace. Tak snad se docela povedla.

Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku - trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě na droboulinko obranou růžičku brokolice tak, aby se jen krátce spařila a zůstala křupavá. Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje (aby se nepřipalovalo) a opečeme na něm na drobno nakrájenou cibulku, žlutou papriku a rajčátka lehce do zlatova. Poté podlijeme pasírovanými rajčaty, přidáme lžíci cukru a necháme krátce provařit. Kuskus přelijeme horkou vodou z čočky, přiklopíme a necháme v teple dojít. Závěrem vše smícháme a dospělým osolíme a opepříme dle chuti, můžeme případně přidat i malinko prolisovaného česneku, čistě spíš tak pro vůni. 

Dětská specifika:

  • rajčata jsou jako alergen doporučována od 1 roku. Vaříte-li je mladším dětem, doporučuju je rozhodně oloupat a vybrat semínka. 
  • paprika je taktéž doporučována od 1 roku, je hůře stravitelná pro své slupky a zrníčka
  • cibuli se taktéž doporučuje podávat od 1 roku
2015-01-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI