Květák na pomerančích zpět

Ingredience:
růžičky květáku5 kstapiokový škrob2 pol. lžíceolej neutrální chuti5 polévkových lžic
stroužek česneku2 kspomerančová šťáva2 pol. lžícekokosový cukr2 čajové lžičky
sojová omáčka5 pol. lžicrýžový ocet1 pol. lžícepomeranče bez kůry1/2
růžičky květáku 5 ks, tapiokový škrob 2 pol. lžíce, olej neutrální chuti 5 polévkových lžic, stroužek česneku 2 ks, pomerančová šťáva 2 pol. lžíce, kokosový cukr 2 čajové lžičky, sojová omáčka 5 pol. lžic, rýžový ocet 1 pol. lžíce, pomeranče bez kůry 1/2

Příprava

Máte rádi neobvyklé kombinace? Tak to si na tomhle květáku rozhodně pochutnáte.
Květák, česnek a pomeranč s cukrem se k sobě kupodivu skvěle hodí a v puse vytvoří úplnou harmonii.
Kdo nezkusil, nepochopí!

A pokud zrovna nemáte po ruce květák, můžete stejně postupovat i s tofu nebo sójovým masem. Výsledek bude taky skvělý, s květákem je to ale opravdu bezkonkurenčně nejlepší.

Růžičky květáku uvaříte v lehce osolené vodě. Měkký květák vylovíte z vody a necháte vystydnout.
Mezitím si připravíte sosík. Smícháte prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, cukr, sójovku a ocet. Vše důkladně zamícháte, aby se cukr ve směsi rozpustil.
Vychladlý květák obalíte ve škrobu a na rozpáleném oleji ze všech stran opečete do zlata. Pak ke květáku přidáte na kousky nakrájený pomeranč a krátce opečete. Nakonec vše zalijete sosíkem ze sójovky a mícháte, dokud květák není sosíkem obalen a kolem už není téměř žádná tekutina.
Hotový květák zasypete sezamovými semínky a můžete podávat. Skvěle se hodí k rýži nebo nudlím.

2020-04-06 Hlavní chody

Poznámka

Tip: Tohle jídlo je opravdu výborné. Nejlepší je ale čerstvé a teplé. Proto doporučuju, uvařit jen to, co hned sníte.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI