Veronika Svitáková - Verča VEGvařečka

Veronika Svitáková - Verča VEGvařečka zpět

jméno a příjmení Veronika Svitáková
znamení Býk
koníčky rodina, vaření a pečení, hudba, relax v přírodě
sny a cíle Abych byla já a moje rodina šťastná a zdravá. Nic důležitější není.

blog / FB

http://vercavegvarecka.cz/

https://www.facebook.com/Veganskecoolinarium/

V životě máme každý svou roli. A není to jen jedna role na celý život, vystřídáme jich hned několik a můžeme jich mít i více současně. Moje nynější role jsou: máma, zamilovaná manželka a veganka. Pak si sem tam třeba střihnu nějakou tu vedlejší roli, ale tyhle 3 jsou hlavní a všechny je miluju. A ke všem těmhle rolím se krásně hodí čas strávený v kuchyni. Všichni jíme a jinak to ani nebude. Hlavní důvod proč jsem ale začala zveřejňovat své recepty je ten, že chci ukázat jak dobrá a přitom nenáročná jídla si může každý z nás uvařit. Veganství není o buzerování okolí a salátu od rána do večera.  Je to o lásce a účtě ke zvířatům a životu samému. A co se týče jídla, jako veganka jsem si otevřela mnoho dalších dveří a chutí, které jsem dříve neznala.   
Je to snadné, vegan může být každý!

Fotogalerie
Recepty kuchaře
Hanácký salát

Hanácký salát

vegetariánský recept

Máte rádi červené zelí? Je super že? A co teprve hanácký salát, kde je zelíčko v hlavní roli. Minulý rok jsem na salát recept přidávala na blog, teď jsem si s ním ještě trošku pohrála a je tu vylepšená verze. Z uvedeného množství surovin je asi 1,25 kg salátu. Já to ale klidně spráskám sama!

29.6.2020 Doba přípravy: 60 min více info
Velikonoční veganské Jidáše

Velikonoční veganské Jidáše

vegan

Taky občas sledujete v televizi někoho jak se cpe, nebo zrovna něco vaří a říkáte si „Tohle musím zkusit!“? Mě se to stává celkem často, jídlo mám opravdu ráda a vždy když se mi podaří veganská dobrota, která chutná i neveganům, mám ohromnou radost. Díky pořadu Peče celá země jsem objevila několik sladkostí, které prostě musím zveganizovat. Jednou z nich jsou velikonoční Jidáše. Tohle pečivo je pro mě celkem novinkou, jinak je to ale tradiční pečivo. Jejich tvar má připomínat svinutý provaz, na kterém se Jidáš oběsil, když zradil Ježíše. Podle tradice se Jidáše potřené medem jedí za úsvitu na Zelený čtvrtek. Mají tak zajistit pevné zdraví a ochránit před nebezpečím. Jidáše jsou opravdu výborné pečivo z kynutého těsta, které ještě horké na plechu potřete sirupem, nebo poprášíte moučkovým cukrem.
A ať už Vám pevné zdraví zajistí, nebo ne, určitě si na nich pochutnáte a dostane do sebe pořádnou dávku energie.

6.4.2020 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Dýňové housky

Dýňové housky

vegan

Domácí pečivo je prostě bezva věc. Víte co, je uvnitř. Je vždy čerstvé. Je vegan. Je prostě výborné a dokonalé.
Tyhle housky jsou taková podzimní záležitost. Trouba příjemně prohřeje domek, bylinky se všude rozvoní a dýně tomu dodá tu správnou barvu podzimu. K dokonalosti chybí už snad jen nějaký dobrý salát nebo zeleninový burger dovnitř housky.

6.4.2020 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

vegan

Před pár lety jsem byla na výletě s kamarádkou. A protože to byl celkem dlouhý a náročný den, zašli jsem si spolu na oběd. Každá jsme směřovali svůj výběr jídla úplně jiným směrem. O to víc mě pak ale zarazilo, co jí to vlastně přinesli. Na talíři měla celkem nevzhlednou, zato ale obrovskou palačinku, naplněnou špenátem.

6.4.2020 Doba přípravy: 45 min více info
Ananas v pivním těstíčku s hořčičným dipem

Ananas v pivním těstíčku s hořčičným dipem

vegan

Tahle rychlovka se skvěle hodí pro ty, kteří si na sladké nijak moc nepotrpí. Stejně tak ale potěší sladkomily a pivaře. Kombinace ovoce a piva by se na první pohled mohla zdát dost zvláštní, ale opak je pravdou a ananas s pivem krásně hraje dohromady. Když se přidá i dip, vznikne prostě něco náramně dobrého.

6.4.2020 Doba přípravy: 30 min více info
Květák na pomerančích

Květák na pomerančích

vegan

Máte rádi neobvyklé kombinace? Tak to si na tomhle květáku rozhodně pochutnáte.
Květák, česnek a pomeranč s cukrem se k sobě kupodivu skvěle hodí a v puse vytvoří úplnou harmonii.
Kdo nezkusil, nepochopí!

6.4.2020 Doba přípravy: 60 min více info
Brokolicový krém s cizrnovou soccou

Brokolicový krém s cizrnovou soccou

vegan

Socca je vlastně takový slaný koláč, nebo možná palačinka z cizrnové mouky. Já ji ráda dělám slabou a přikusuji ji k polévkám nebo hummusu.
Udělat si ji ale klidně můžete i mnohem silnější a dát si ji jen tak.

6.4.2020 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy

vegan

Rychlá, levná a výborná pomazánka pro růžový start dne. Ano, ta barvička je prostě bezva…


6.4.2020 Doba přípravy: více jak 90 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI