Ingredience: | vydlabaná muškátová dýně | 780 g | hladká rýžová mouka | 60 g | |
polohrubá pšeničná mouka | 400 g | ovesné mléko | 220 ml | cukr krupice | 1/4 čajová lžička |
sušené droždí | 1 balíček | olej | 130 ml | sůl | 2 čajové lžičky |
rozmarýn | 3 čajové lžičky | medvědí česnek | 2 čajové lžičky | stroužek česneku | 3 ks |
Domácí pečivo je prostě bezva věc. Víte co, je uvnitř. Je vždy čerstvé. Je vegan. Je prostě výborné a dokonalé.
Tyhle housky jsou taková podzimní záležitost. Trouba příjemně prohřeje domek, bylinky se všude rozvoní a dýně tomu dodá tu správnou barvu podzimu. K dokonalosti chybí už snad jen nějaký dobrý salát nebo zeleninový burger dovnitř housky.
Dýni rozkrájíte na větší kousky, vyskládáte na papírem vystlaný plech a dáte péct. Pečete hodinu na 190°C. Upečenou dýni necháte vychladnout a rozmixujete na kaši.
Vlažné mléko smícháte ve větší míse s cukrem a droždím. Přikryjete a necháte směs vzejít (napění), trvá to asi 10 minut.
Přidáte do mísy zbylé suroviny a uhnětete vláčné, trošku lepivé těsto, které necháte v teple hodinu kynout.
Po hodině těsto vyklopíte na hodně pomoučený vál a rozdělíte na 9 (16) dílů. Z každého dílů uděláte 3 menší a ty rozválíte na stejně velké nudle. Z nudlí uplete housky jako byste pleti copánek. Housky vyskládáte na plech s pečícím papírem, potřete vodou se solí (můžete i posypat semínky, bylinkami, kmínem,…), přikryjete utěrkou a necháte ještě 30 minut kynout.
Housky pečete na 200°C asi 35 minut, dokud nejsou zlatavé.
Housky se hodí ke snídani, svačině, večeři, ale klidně i k obědu jako bulka na burger.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI