Drobenkový koláč s tofutvarohem zpět

Ingredience na drobenku:
polohrubá mouka350 gkypřící prášek3/4 baleníholandské kakao3 lžíce
Alsana máslo200 gmoučkový cukr90 gtuk a mouka na vymazání formy
Na tofutvaroh:
tofu natural410-425 govesné mléko210 mlcitronová šťáva2 lžíce
moučkový cukr6 lžicvanilkový cukr1 balenívanilkový pudink3/4 lžíce
polohrubá mouka 350 g, kypřící prášek 3/4 balení, holandské kakao 3 lžíce, Alsana máslo 200 g, moučkový cukr 90 g, tuk a mouka na vymazání formy , tofu natural 410-425 g, ovesné mléko 210 ml, citronová šťáva 2 lžíce, moučkový cukr 6 lžic, vanilkový cukr 1 balení, vanilkový pudink 3/4 lžíce

Příprava

Tentokrát se s vámi podělím o jeden z mých oblíbených moučníků. Je to vlastně úplně jednoduchá buchta na plech - drobenkový koláč s tofutvarohem. Ale zatraceně dobrá!


Plech vymažete tukem a vysypete moukou.
Připravíte náplň. Tofu zbavíte přebytečné tekutiny, nakrájíte do do užší nádoby a přidáte k němu zbylé suroviny na náplň. Vše rozmixujete dohladka.
V míse smícháte všechny sypké suroviny na drobenku a přidáte tuk pokrájený na menší kostky. Rukama vše promícháte a budete směs mačkat tak dlouho, dokud nebudete mít drobenku konzistence vlhkého písku.
Asi 3/4 drobenky rovnoměrně nasypete na dno plechu. Drobenku zalijete náplní a zasypete zbytkem drobenky.
Koláč budete péct asi hodinu na 180 °C. Hotový koláč krásně drží pohromadě a má ztuhlou náplň.
2022-04-05 Dezerty

Poznámka

Tofu můžete zbavit přebytečné tekutiny tak, že ho zabalíte do papírové utěrky a na několik minut zatížíte. Pokud je potřeba, můžete postup opakovat několikrát. Koláč je na plech o velikosti asi 26×21 cm, asi 12 porcí.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI