Brokolicový krém s cizrnovou soccou zpět

Ingredience na krém:
menší brokolice2 ksstřední cibule2 ksstroužky česneku4 ks
menší brambory3 kszeleninový vývar1100 mlolej5 lžic
sůl špetkapepř špetka
Socca:
cizrnová mouka130 gvoda200 mlsůl1/2 čajové lžičky
olivový olej30 ml
menší brokolice 2 ks, střední cibule 2 ks, stroužky česneku 4 ks, menší brambory 3 ks, zeleninový vývar 1100 ml, olej 5 lžic, sůl špetka, pepř špetka, cizrnová mouka 130 g, voda 200 ml, sůl 1/2 čajové lžičky, olivový olej 30 ml

Příprava

Socca je vlastně takový slaný koláč, nebo možná palačinka z cizrnové mouky. Já ji ráda dělám slabou a přikusuji ji k polévkám nebo hummusu.
Udělat si ji ale klidně můžete i mnohem silnější a dát si ji jen tak.

Cibuli nakrájíte na menší kostičky a na oleji opečete dorůžova. Přidáte prolisovaný česnek a necháte rozvonět.
Přidáte drobněji pokrájené brambory a brokolici rozebranou na růžičky. Zeleninu orestujete, dochutíte solí a pepřem, zalijete vývarem a přivedete k varu.Vaříte dokud není zelenina měkká.
Když je zelenina vařená, vše rozmixujete dohladka.

Všechny suroviny na soccu smícháte dohromady a necháte 2 hodiny odstát.
Odstátou směs promícháte a po částech vléváte do rozpálené pánve s nepřilnavým dnem. Placky by měli být silné asi 2-3 mm.
Každou placku z obou stran opečete dozlatova.

2020-04-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI