Hanácký salát zpět

Ingredience:
červené zelí ( půlka hlávky)550 glihový ocet3 pol. lžícecukr krupice1,25 pol. lžíce
větší cibule1,5 kskyselých okurek200 gplnotučná hořčice3/4 pol. lžíce
majolka270 gmletý pepř1 větší špetkasůl1/2 čaj. lžičky
červené zelí ( půlka hlávky) 550 g, lihový ocet 3 pol. lžíce, cukr krupice 1,25 pol. lžíce, větší cibule 1,5 ks, kyselých okurek 200 g, plnotučná hořčice 3/4 pol. lžíce, majolka 270 g, mletý pepř 1 větší špetka, sůl 1/2 čaj. lžičky

Příprava

Máte rádi červené zelí? Je super že? A co teprve hanácký salát, kde je zelíčko v hlavní roli. Minulý rok jsem na salát recept přidávala na blog, teď jsem si s ním ještě trošku pohrála a je tu vylepšená verze. Z uvedeného množství surovin je asi 1,25 kg salátu. Já to ale klidně spráskám sama!

Zelí podélně rozkrájíte na třetiny (v případě ze použijete 1/2 hlávky) a ty potom nakrájíte na slabé nudličky.
Nakrájené zelí přesunete do vroucí vody a necháte ho v ní lehce povadnout (cca 5-8 minut).
Potom zelí scedíte a propláchnete studenou vodou.
Přidáte 2 PL octa a 1 PL cukru, důkladně promícháte a zelí přendáte do větší mísy.

K zelí přidáte okurky nakrájené na slabé nudličky, drobounce nakrájenou cibuli, hořčici, majolku, pepř, sůl a zbytek cukru s octem.
Vše důkladně promícháte a necháte alespoň hodinu v ledničce uležet.

Dobrou chuť!


2020-06-29 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI