Květáková kari rýže s kokosovým mlékem zpět

Ingredience:
větší květák1 kscibule1 kskokosové mléko200 ml
kokosový olej1 lžícekari1 lžičkakurkuma špetka
sezamová semínka dle chutičerstvý koriandr dle chutisůl dle chuti
pepř špetka
větší květák 1 ks, cibule 1 ks, kokosové mléko 200 ml, kokosový olej 1 lžíce, kari 1 lžička, kurkuma špetka, sezamová semínka dle chuti, čerstvý koriandr dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Květáková rýže je neodmyslitelnou součástí paleo jídelníčku. Zároveň Vám dobře poslouží, pokud držíte štíhlou linii. Květák totiž obsahuje jen minimum sacharidů a proto si ho bez výčitek můžete dopřát jako zdravou přílohu třeba k masu. Dá se připravit i jako květákové "rizoto" nebo v mém případě jako kari květáková rýže v indickém stylu s kokosovým mlékem. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a na rozdíl od klasické rýže nevyžaduje tak dlouhé vaření.

Syrový květák rozebereme na růžičky a vhodíme je do mixéru. Vše rozmixujeme na drobné kousky (cca velikosti rýže). Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje, přidáme nakrájenou cibulku a restujeme dozlatova. Přidáme rozmixovaný květák, kokosové mléko, kari a kurkumu. Květák mícháme tak dlouho, dokud nevsákne všechno mléko. Květáková rýže by měla mít krémovou konzistenci. Nakonec vše ochutíme solí a pepřem. Před podávání posypeme nasekaným koriandrem a sezamovými semínky. 

2015-09-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI