Květákové curry s cuketou a hráškem zpět

Ingredience:
květák300 gkokosové mléko z plechovky4 lžícevoda1 hrnek
mražený hrášek1 hrnekmalá cuketa1/2 kskurkuma3 lžičky
sůl dle chutipepř dle chutisušený nebo čerstvý koriandr dle chuti
kajenský pepř dle chutibrokolice, špenát dle chuti
květák 300 g, kokosové mléko z plechovky 4 lžíce, voda 1 hrnek, mražený hrášek 1 hrnek, malá cuketa 1/2 ks, kurkuma 3 lžičky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sušený nebo čerstvý koriandr dle chuti, kajenský pepř dle chuti, brokolice, špenát dle chuti

Příprava

Zbytky zeleniny v mé lednici končí většinou na tento způsob. Kombinace květáku, cukety, hrášku a kokosového mléka je (pro někoho možná překvapivě) tak super, že ji sdílím. Tahle verze je navíc fresh - ideální na léto a hrášek vám dodá potřebné bílkoviny.

Na velké pánvi na (kokosovém) oleji restujeme pár sekund jen koření, poté přidáme růžičky květáku a pár minut restujeme. Zalijeme vodou, necháme povařit 5-10 minut a přidáme hrášek a cuketu (případně i jinou zeleninu). Po pár minutách přidáme kokosové mléko a vaříme, dokud není zelenina měkká. Průběžně můžeme dosolit a dochutit kořením.

Kari podáváme s rýží a ideálně i čerstvým koriandrem a citronem.

2016-08-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI