Ingredience: | |||||
malý květák | 1 ks | jemné ovesné vločky | 1 hrnek | chia semínka | 3 lžíce |
mléko | 1 hrnek | vejce | 1 ks | mozzarella nakrájená na drobno | 1 ks |
pórek nakrájený najemno | kousek | bylinky | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | ||||
Dip ze zakysané smetany: | |||||
zakysaná smetana | 1 kelímek | bylinky | dle chuti | citronová šťáva | pár kapek |
Včera jsem z obřího květáku udělala polévku a dnes pokračujeme na květákové vlně.
Nejprve si cca 1/2 - 1 hodinu dopředu namočíme vločky a chia semena do mléka. Pokud budete používat sušené bylinky, namočte je také. Obereme květák na růžičky a asi 7-8 minut povaříme. Poté slijeme vodu a rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, nemusí být úplně do hladka, klidně mohou zůstat kousky.
Vařený květák smícháme s namočenými vločkami (včetně mléka, které není vypité) a přidáme zbytek surovin. Ručním mixérem nebo ruční prací pořádně promícháme. Dva plechy si vyložíme papírem, ten můžeme (nemusíme) potřít olejem (já potírám kokosovým, jen slaboulinkou vrstvu).
Z těsta tvoříme placičky, dětem se jistě zavděčíme různými tvary, kterých můžeme dosáhnout zaplněním vykrajovátka na těsto. Výška placky by se měla pohybovat mezi 1-1,5 cm. Z uvedeného množství zaplníte necelé dva plechy.
Pečeme v troubě na 175 C asi 35 minut, doporučuji vyzkoušet.
Placičky jsou dobré jak teplé, tak za studena. Výborný je k nim dip ze zakysané smetany, který snadno připravíme smícháním všech shora uvedených surovin.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI