Květákový teplý salát zpět

Ingredience:
květák1 menší hlávkastřední mrkev2 ksanglická slanina4 plátky
vařenýnebo sterilovaný žlutý hrách200 gřepkový olej1 lžícesůl špetka
pepř špetka
Zálivka:
citrónová šťáva1 lžíceolej1/2 lžícemed1/2 lžíce
květák 1 menší hlávka, střední mrkev 2 ks, anglická slanina 4 plátky, vařenýnebo sterilovaný žlutý hrách 200 g, řepkový olej 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, citrónová šťáva 1 lžíce, olej 1/2 lžíce, med 1/2 lžíce

Příprava

Recept na teplý květákový salát z kuchařky Jezte česky rok v naší kuchyni....

Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, asi 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky.
Na plech rozložte růžičky vařeného květáku, nakrájenou mrkev, slaninu a hrách. Osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte péct do trouby na 200 °C asi na 15–20 minut.
Všechny ingredience na zálivku pečlivě promíchejte a osolte špetkou soli. Vyndejte horký salát, pokapejte ho zálivkou a rozdělte na talíře.

Náš názor !
Takhle upravený květák je naprosto skvělý a chutnal všem pěti ochutnávačům. Provedly jsme v přípravě menší změny a musím říct, že to pokrmu dodalo šmrnc.
- Vaření jsme prodloužily na 5 minut.
- Místo hrachu jsme použily sterilovanou cizrnu
- Na závěr jsme přidali na jemno posekaný koriandr a čerstvý tymián
- Celkově je třeba pokrm přisolit a my jsme přidaly čerstvý mletý pepř a kapary v soli
- Bylinky lze také smíchat přímo se zálivkou
- Místo řepkového oleje použijte olivový

Milovníci chřestu nechť si dodají kousky chřestu  vařeného v páře je to velká lahůdka.
Salát chutná výborně teplý i studený.
2014-11-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI