Martina Kunstovná z blogu Bistro sezóna

Martina Kunstovná z blogu Bistro sezóna zpět

jméno a příjmení Martina Kunstovná
znamení zvěrokruhu štír
koníčky cestování, jídlo, objevování něčeho nového
motto Nikdy neříkej, nikdy. A také tím, že vím, že Nemůžu žít věčně.
Je toho opravdu hodně co chci stihnout…
blog
facebook
bistrosezona.blogspot.cz
Bistrosezona

 

Jmenuji se Martina Kunstovná a blog, o který se starám, se jmenuje Bistro Sezóna. Je to tak trošku rodinný poklad, na kterém se podílí i má dcera Bára.
Bistro nabízí to co správné bistro nabízet má. Sladké, slané, kyselé, teplé i studené. Blog je milé místo kde čtenáři najdou vyzkoušené recepty a pohodu. Hledám a zkouším recepty z domova a ze světa. Zacíleno mám na franouzské a italské recepty. Ráda jím, ochutnávám, cestuji, nakupuji, objevuji nové podniky a hodnotím. V receptech se snažím o jednoduchost. Kontakt se čtenáři udržuji svojí pravidelnou přítomností na venkovních food akcích jakými jsou např. Knihex, Vyšehrátky nebo Restaurant Day.  Základy vaření mi předala už v dětství moje babička.  Z jejích rad čerpám prakticky každý den.

Recepty kuchaře
Kokosovo-pomerančové crinkles

Kokosovo-pomerančové crinkles

Tyhle vrásčité, popraskané sušenky opravdu voní vánocemi. Mají jemnou chuť kokosu a pomeranče. Pokud máte tuto kombinaci rádi, budete nadšeni. 

20.11.2019 Doba přípravy: 45 min více info
Mandlové lístky (tuiles aux amandes en poudre)

Mandlové lístky (tuiles aux amandes en poudre)

Francouzský recept na jemné mandlové cukroví Vám zpestří Vaši letošní sadu cukroví a navíc vypadá skvěle a ještě lépe chutná.

20.11.2019 Doba přípravy: 30 min více info
Jambalaya

Jambalaya

Kreolská kuchyně

Mezi typické pokrmy kreolské kuchyně patří rozhodně Jambalaya (nebo také yambalaya), pokrm z rýže, masa a zeleniny. S kreolskou kuchyní se setkáte především v americké Louisianě a v New Orleans.

Jídlo připravíte v jednom hrnci nebo ve velké hluboké pánvi a je velice podobné španělské paelle.

Jak to okořenit.... není na to žádný univerzální recept, nachází se zde tedy velký prostor pro Vaši fantazii a experimentování.

Kuřecí maso můžete vynechat, vyzkoušeli jsme to. Ovšem recept Vám zde předkládáme je kompletní, tak jak to má být. Bezmasý pokrm je vhodný pro letní měsíce, kdy obvykle připravujeme lehce stravitelná jídla.

17.9.2019 Doba přípravy: 60 min více info
Pomazánka Liptauer

Pomazánka Liptauer

Minulý víkend jsme strávili krásné chvíle na pikniku s přáteli v Riegrových sadech. Na piknik se hodí všechno, co máte doma: sýry, uzeniny, zelenina, ovoce, pečivo, sladkosti a nejrůznější nápoje ale i pomazánky které vlastnoručně vyrobíte sami doma. Já jsem donesla pomazánku Liptauer podle receptu šéfkuchaře Romana Dolejše z francouzské restaurace La Gare. Protože všem chutnala, bude recept právě na tuto pomazánku ode dneška  na blogu Bistro Sezóna a od teď  si ji můžete připravit doma i Vy. 

17.9.2019 Doba přípravy: 15 min více info
Italská polévka s kroupami / ZUPPA D'ORZO TRENTINA

Italská polévka s kroupami / ZUPPA D'ORZO TRENTINA

Italská polévka s kroupami je naprosto ideální pokrm pro chladné zimní a podzimní dny. 

Perfektně zasytí a zahřeje. Navíc je zdravá, rychlá na přípravu, lehká a plná vlákniny.

17.9.2019 Doba přípravy: 45 min více info
Curry Madrás

Curry Madrás

Je Vám zima ? Zahřejte se ostře kořeněným Curry Madrás. Pokrm to je velice chutný a jednoduchý na přípravu.

17.9.2019 Doba přípravy: 60 min více info
Ricottové noky s rajčatovou omáčkou

Ricottové noky s rajčatovou omáčkou

Domácí gnocchi jsou v Itálii tradičním pokrmem na nedělní oběd, jen v okolí Říma jsou gnocchi klasickým čtvrtečním pokrmem. Klasické gnocchi se připravují z bramborového těsta. My máme pro Vás zajímavou obměnu, recept na lahodné gnocchi z ricotty. Jsou mimořádně jemné. Osmažené na másle a ponořené do rajčatové omáčky s kapkou čerstvého bazalkového pesta jsou delikátním pokrmem. Příprava je rychlá a jednoduchá. 

17.9.2019 Doba přípravy: 45 min více info
Špenátový quiche / Quiche aux épinards

Špenátový quiche / Quiche aux épinards

Mezi naše nejoblíbenější jarní recepty patří špenátový koláč. Je v něm vše co máme rádi a skvěle se hodí jako lehká večeře se zeleninovým salátem. Těsto si můžete udělat sami nebo koupit hotové ať už listové nebo křehké těsto na koláče nebo přímo těsto na quiche.

17.9.2019 Doba přípravy: 60 min více info
Bruschetta alla ligure

Bruschetta alla ligure

Letní italský předkrm tím přesně je Bruschetta. Typická bruschetta je vždy s rajčaty, česnekem a bazalkou. V Ligurii jsme ochutnali její vylepšenou verzi a tu vám chceme dnes představit. Postup snad ani nelze nazvat receptem, přípravu  zvládne dítko školou povinné. Spíše Vám chceme nabídnout tip na jednoduchý a rychlý předkrm.

Základem je bílý chléb. Lze zakoupit přímo chléb na bruschettu ale můžete použít i toustový chléb nebo jiný  bílý  chléb nakrájený na tenké plátky. Italové opékají celé krajíce ale samozřejmě záleží na vás. My jsme opékali polovinu krajíců bílého chleba. 

17.9.2019 Doba přípravy: 10 min více info
Oukotě / perníkový závin

Oukotě / perníkový závin

Oukotě - to je zvláštní název staročeského závinu. Po významu jeho názvu pátráme ale zatím bezvýsledně. Slovo připomíná "loukotě" což by podle tvaru dlouhého závinu mohlo být slovo příbuzné. Jasno v tom nemáme, pokud znáte původ a historii tohoto skvělého moučníku, napište nám. Každopádně jasno máme v tom, že je to vynikající závin, který chutná jako perník s povidly a oříšky.

5.5.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Brusinkovo-pistáciové mini dortíčky

Brusinkovo-pistáciové mini dortíčky

Tyhle malé dortíčky si zamilujete, jsou vláčné a rychlé. Je to snoubení dvou receptů ze kterých vyšla tahle dobrota, která je hotová za malou chvilku. Vím, že sehnat pistácie není lehké a navíc jsou dost drahé. Přesto pečení nezdávejte a nahraďte pistácie třeba piniovými oříšky nebo na hrubo sekanými lískovými oříšky. 

23.1.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Marocký telecí tajine s mrkví

Marocký telecí tajine s mrkví

Posledním receptem tohoto měsíce je recept na marocký telecí tajine. Tajine je druh kameninového hrnce, ve kterém se vaří nad uhlíky. Skládá se ze dvou částí: základní jednotka, která je plochá a kruhová  s nízkou stranou a velkým kuželem, kterým se základní část zakrývá.

20.11.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Linecký koláč

Linecký koláč

Linecký koláč, Crostata marmelatta, Tarte de Linz........ zná snad úplně každý.milovník sladkostí. Receptů na ten "zaručeně pravý" je mnoho. Vyzkoušely jsme jich opravdu hodně a vítězem se stal recept voňavý po skořici a mandlích. 

20.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Damper - australský chléb

Damper - australský chléb

Základ našeho receptu na chléb Damper je v tradičním  australském chlebu  bez droždí. Tento chléb byl původně připravovaný honáky dobytka. Na velké vzdálenosti si s sebou vozili jen minimum surovin - pšeničnou mouku, vodu, cukr, sůl a někdy se jim dostalo mléko.
Tradiční příprava chlebu spočívala v jeho pečení ve žhavém popelu. Jedl se sušeným nebo vařeným masem. Později se recept rozšířil do celého světa a jeho dnešní podoba už je daleko od původního receptu.
My jsme vyzkoušeli recept plný skvělých ingrediencí a při jeho ochutnávání nás napadlo mnoho dalších obměn.
Příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Chuť je opravdu chlebová. Po upečení by měl  chléb na poklepání znít dutě. 
Vyzkoušejte ho třeba jako příkrm k polévce z mrkve a červené čočky. Nebo k zeleninovému salátu.
19.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Italská rajčatovo-chlebová polévka

Italská rajčatovo-chlebová polévka

Nevím jak Vy, ale já si v těch báječných italských bistrech ráda kupuji bílý chléb s pevnou kůrkou, drobivý a měkký. Nikdy ho nesníme celý a chléb doma tvrdne. Nám to ale nevadí a ze  zbylého chleba uvaříme báječnou italskou rajčatovou polévku. Je velmi krémová a zasytí.

19.11.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Švestkový koláč s mandlemi a skořící

Švestkový koláč s mandlemi a skořící

Tenhle koláč má trochu mírný nádech podzimu ale péct ho můžete kdykoli máte po ruce čerstvé švestky nebo blumy. Recept je velmi jednoduchý ale výsledek famózní.

19.11.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Rajčatový hummus

Rajčatový hummus

Hummus je studený pokrm (kaše)  z rozmačkané uvařené cizrny smíchané s tahini (sezamovou pastou), olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a česnekem.

19.11.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Květákový teplý salát

Květákový teplý salát

Recept na teplý květákový salát z kuchařky Jezte česky rok v naší kuchyni....

19.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI