Rajčatový hummus zpět

Ingredience:
konzervovaná nebo předem uvařená cizrna1 plechovka (400 g)sušená rajčata v oleji4 ksolej ze sušených rajčat3 - 4 lžíce
citronová šťáva1 lžícesůl špetkapepř špetka
konzervovaná nebo předem uvařená cizrna 1 plechovka (400 g), sušená rajčata v oleji 4 ks, olej ze sušených rajčat 3 - 4 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Hummus je studený pokrm (kaše)  z rozmačkané uvařené cizrny smíchané s tahini (sezamovou pastou), olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a česnekem.

Je oblíbený zejména v oblasti Středního východu. Název hummus pochází z tureckého slova humus, které zase pochází z arabského ḥummuṣ, odvozeného z ḥimmaṣ - cizrna. My jsme si tuhle pochoutku doslova zamilovali a kdykoli je to možné si ji v restauraci objednáváme. Tentokrát nabízíme recept na trochu jiný hummus. Tahini jsme nahradili sušenými rajčaty. Hummus můžete podávat jako předkrm nebo lehkou večeři s arabským chlebem nebo kousky syrové zeleniny (mrkev, paprika...)

Pracovní postup:
Propláchněte cizrnu a nechte ji okapat. Vložte ji do hlubší nádoby a pomocí tyčového mixéru ji  rozmixujte na hadkou kaši společně se sušenými rajčaty,  olejem a citronovou šťávou. Osolte a opepřete podle chuti. Hotový hummus pokapejte olejem a podávejte.
2014-11-19 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI