Italská rajčatovo-chlebová polévka zpět

Ingredience:
olivový olej3 lžícečesnek posekaný nadrobno4 stroužkyčerstvá chilli paprička zbavená semen a pokrájená nadrobno1 ks
celá loupaná rajčata rozmixovaná do hladka2 konzervy (po 400 g)krupicový cukr1 lžičkasůl špetka
mletý čerstvý pepř špetkaitalský chleba, den starý nakrájený na kostky (může být i bez kůrky jen střída)100 gbalzamikový ocet2 lžičky
čerstvá bazalka do polévky a pár lístků na ozdobu dle chuti
Na závěrečné dochucení:
nakládaná sušená rajčata rozmixovaná s půl stroužkem česneku a 6 - 8 lžícemi olivového oleje4 ks
olivový olej 3 lžíce, česnek posekaný nadrobno 4 stroužky, čerstvá chilli paprička zbavená semen a pokrájená nadrobno 1 ks, celá loupaná rajčata rozmixovaná do hladka 2 konzervy (po 400 g), krupicový cukr 1 lžička, sůl špetka, mletý čerstvý pepř špetka, italský chleba, den starý nakrájený na kostky (může být i bez kůrky jen střída) 100 g, balzamikový ocet 2 lžičky, čerstvá bazalka do polévky a pár lístků na ozdobu dle chuti, nakládaná sušená rajčata rozmixovaná s půl stroužkem česneku a 6 - 8 lžícemi olivového oleje 4 ks

Příprava

Nevím jak Vy, ale já si v těch báječných italských bistrech ráda kupuji bílý chléb s pevnou kůrkou, drobivý a měkký. Nikdy ho nesníme celý a chléb doma tvrdne. Nám to ale nevadí a ze  zbylého chleba uvaříme báječnou italskou rajčatovou polévku. Je velmi krémová a zasytí.

Na olivovém oleji zpěňte česnek a chilli. Přidejte rozmixovaná rajčata a cukr. Přilijte 250 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Vařte pomalu asi 15 minut.
Mezitím pokrájejte nebo natrhejte chleba na kousky a dejte ho do mísy a zakapejte ho balzamikovým octem. Nechte pár minut vsáknout. Pak namočený chleba přidejte spolu s bazalkou do polévky a vařte 5 minut do zhoustnutí.
Polévku odstavte a rozmixujte ji ponorným mixerem do hladka. Dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem. Podávejte s rozmixovanými sušenými rajčaty a bazalkovými lístky.

V létě si ji udělejte z čerstvých předem oloupaných rajčat. Ať jsem běhala, jak jsem běhala, bazalku jsem nesehnala…tak příště.

2014-11-19 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI