Kytičky z bramborové kaše a polenty s mákem a švestkami zpět

Ingredience:
bramborová kašecca 830 gpolenta10 lžicvypeckované švestky9 - 10 ks
mák na posypánímáslo dle potřebycukr na posypání
bramborová kaše cca 830 g, polenta 10 lžic, vypeckované švestky 9 - 10 ks, mák na posypání, máslo dle potřeby, cukr na posypání

Příprava

Dnes jsem si položila tak trochu Nerudovskou otázku, a to co s ní? Měla jsem namysli bramborovou kaši, která mi tu zbyla od včerejšího oběda. Nikdo ji nechtěl a tak jsem si řekla, že ji přeci jen zužitkuji. Když mě napadla tato bramborová varianta a měla jsem tu pár švestek, tak mák byla pak jasná kombinace.

V míse si smícháme bramborovou kaši a polentu. Vznikne tužší těsto, které pomocí stěrky rozetřeme na plech (či do nižší zapékací mísy), vyložený pečící folií (plech o rozměrech (37×25 cm). Těsto by mělo být o výšce cca 5 mm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut. Až okraje začnou mírně hnědnout.

Necháme trochu vychladnout a pak buď nožem nakrájíme čtverce či jiné námi požadované tvary, nebo pomocí vykrajovátka, vykrojíme zvolený tvar. Já jsem se rozhodla pro kytičky. Kytičky pak posypeme mákem, poprášíme cukrem (medem) a pokapeme rozpuštěným máslem, přidáme k nim pokrájené švestky a můžeme podávat.

Jinak těsto je možné využít i jako variantu slané přílohy.

2016-05-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI