Lasagne s mletým masem a kysaným zelím zpět

Ingredience:
lasagne1 balenímleté maso500 gkysané zelí500 g
bujon2 dclsmetana ke šlehání200 gzakysaná smetana200 g
domácí kečup6 lžiccibule2 ksčesnek2 stroužky
strouhaný eidam200 gsůl dle chutipepř špetka
vegeta bez glutamátu špetkamletý kmín špetkavoda1 dcl
lasagne 1 balení, mleté maso 500 g, kysané zelí 500 g, bujon 2 dcl, smetana ke šlehání 200 g, zakysaná smetana 200 g, domácí kečup 6 lžic, cibule 2 ks, česnek 2 stroužky, strouhaný eidam 200 g, sůl dle chuti, pepř špetka, vegeta bez glutamátu špetka, mletý kmín špetka, voda 1 dcl

Příprava

Zkuste si netradiční lasagne, které vaše dítko slupne, jako malinu. Jednoduché, rychlé a chutné.

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme bujonem a dusíme 10 minut. Ve druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek, přidáme maso, sůl, pepř, drcený kmín, kečup (použila jsem domácí), zalijeme vodou a dusíme také 10 minut. Po 10 minutách k zelí přidáme obě smetany a promícháme. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, vrstvu zelí, vrstvu masa a rozetřeme. Pokračujeme další vrstvou lasagní a celý postup opakujeme, až je pekáček plný(já jsem měla 4 vrstvy). Nakonec posypeme sýrem a dáme zapéct na 180°C na 30 minut.

2015-09-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI