Lehký kuskus se zeleninou a kuřetem zpět

Ingredience:
stehenní kuřecí řízky2 - 3 kskuskus160 gčervená paprika1 ks
žlutá paprika1 ksmalá cuketa1 ksmalý llilek1 ks
červená kari pasta2 lžíceolivový olej dle potřebycitronová šťáva dle chuti
nasekané bylinky - bazalka, oregano, tymián dle chuti
stehenní kuřecí řízky 2 - 3 ks, kuskus 160 g, červená paprika 1 ks, žlutá paprika 1 ks, malá cuketa 1 ks, malý llilek 1 ks, červená kari pasta 2 lžíce, olivový olej dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, nasekané bylinky - bazalka, oregano, tymián dle chuti

Příprava

Kuskus je skvělá a variabilní příloha, která má mnoho využití v teplé i studené kuchyni. Já osobně ho ale nejraději používám jako lehké hlavní jídlo a o to víc teď v létě, kdy si s kuskusem vykouzlíte skvělý letní oběd. Kuskus můžete spojit téměř s jakýmikoliv surovinami. Já jsem tentokrát použila letní zeleninu a lehce stravitelné kuřecí maso.

Řízky omyjeme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme kari pastu se třemi lžícemi olivového oleje a zakápneme citronovou šťávou. Marinádu důkladně promícháme s masem a necháme odležet v lednici (klidně přes noc).

Lilek a cuketu podélně rozřízneme a zbavíme semínek. Lilek nakrájíme na čtvrt-kolečka, rozprostřeme na papírovou utěrku, lehce posolíme a necháme 5 - 10 minut "vybrečet". Poté lilek důkladně osušíme. Cuketu nakrájíme na půl-kolečka. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. 

Na hlubší pánvi rozpálíme kapku oleje a vsypeme kuřecí kousky obalené v marinádě. Maso opékáme dozlatova a poté vyjmeme z pánve stranou. Na výpeku z masa nejdříve restujeme samotný lilek a poté přidáme i papriku a cuketu. Mezitím si do větší skleněné mísy nasypeme kuskus, který zalijeme stejným množstvím skoro vroucí vody. Pořádně zamícháme, přikryjeme pokličkou nebo potravinářskou fólií a necháme odpočívat. Zeleninu mírně opékáme na pánvi, dokud nebudě měkká, ale ne rozvařená. Můžeme ji podle potřeby podlít trochou vody. K zelenině přidáme hotový kuskus a důkladně promícháme, aby kuskus nasál chutě výpeku a kari pasty. Do pánve přidáme i kuřecí maso a směs osolíme, opepříme a zakapeme podle chuti citronovou šťávou. Lehce prohřejeme, promícháme s bylinkami a můžeme servírovat.

2016-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI