Lehký kuskus se zeleninou a kuřetem zpět

Ingredience:
stehenní kuřecí řízky2 - 3 kskuskus160 gčervená paprika1 ks
žlutá paprika1 ksmalá cuketa1 ksmalý llilek1 ks
červená kari pasta2 lžíceolivový olej dle potřebycitronová šťáva dle chuti
nasekané bylinky - bazalka, oregano, tymián dle chuti
stehenní kuřecí řízky 2 - 3 ks, kuskus 160 g, červená paprika 1 ks, žlutá paprika 1 ks, malá cuketa 1 ks, malý llilek 1 ks, červená kari pasta 2 lžíce, olivový olej dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, nasekané bylinky - bazalka, oregano, tymián dle chuti

Příprava

Kuskus je skvělá a variabilní příloha, která má mnoho využití v teplé i studené kuchyni. Já osobně ho ale nejraději používám jako lehké hlavní jídlo a o to víc teď v létě, kdy si s kuskusem vykouzlíte skvělý letní oběd. Kuskus můžete spojit téměř s jakýmikoliv surovinami. Já jsem tentokrát použila letní zeleninu a lehce stravitelné kuřecí maso.

Řízky omyjeme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme kari pastu se třemi lžícemi olivového oleje a zakápneme citronovou šťávou. Marinádu důkladně promícháme s masem a necháme odležet v lednici (klidně přes noc).

Lilek a cuketu podélně rozřízneme a zbavíme semínek. Lilek nakrájíme na čtvrt-kolečka, rozprostřeme na papírovou utěrku, lehce posolíme a necháme 5 - 10 minut "vybrečet". Poté lilek důkladně osušíme. Cuketu nakrájíme na půl-kolečka. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. 

Na hlubší pánvi rozpálíme kapku oleje a vsypeme kuřecí kousky obalené v marinádě. Maso opékáme dozlatova a poté vyjmeme z pánve stranou. Na výpeku z masa nejdříve restujeme samotný lilek a poté přidáme i papriku a cuketu. Mezitím si do větší skleněné mísy nasypeme kuskus, který zalijeme stejným množstvím skoro vroucí vody. Pořádně zamícháme, přikryjeme pokličkou nebo potravinářskou fólií a necháme odpočívat. Zeleninu mírně opékáme na pánvi, dokud nebudě měkká, ale ne rozvařená. Můžeme ji podle potřeby podlít trochou vody. K zelenině přidáme hotový kuskus a důkladně promícháme, aby kuskus nasál chutě výpeku a kari pasty. Do pánve přidáme i kuřecí maso a směs osolíme, opepříme a zakapeme podle chuti citronovou šťávou. Lehce prohřejeme, promícháme s bylinkami a můžeme servírovat.

2016-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI