Letní špagetový salát zpět

Ingredience:
špagety přelámané napůl350 - 400 gcherry rajčátka, na půlky200 gcuketa, na kostky1 ks
salátová okurka, na půlkolečka1 ksvelká žlutá paprika, na proužky1 ksvětší čevená cibule, na kostičky1 ks
černé olivy, na plátky1 skleničkalístky čerstvé bazalky dle chuti
Dressing:
italský instantní dressing Knorr2 pytlíčkykvalitní olej dle potřebyvoda dle potřeby
vinný ocet dle chutistrouhaný parmazán50 gsezamová semínka1 lžíce
sladká paprika1 lžičkačesnekový prášek1/4 lžičky
špagety přelámané napůl 350 - 400 g, cherry rajčátka, na půlky 200 g, cuketa, na kostky 1 ks, salátová okurka, na půlkolečka 1 ks, velká žlutá paprika, na proužky 1 ks, větší čevená cibule, na kostičky 1 ks, černé olivy, na plátky 1 sklenička, lístky čerstvé bazalky dle chuti, italský instantní dressing Knorr 2 pytlíčky, kvalitní olej dle potřeby, voda dle potřeby, vinný ocet dle chuti, strouhaný parmazán 50 g, sezamová semínka 1 lžíce, sladká paprika 1 lžička, česnekový prášek 1/4 lžičky

Příprava

Nevím jak vy, ale já přes léto vždy dost obměním jídelníček. Tělo si podle mě samo řekne, že místo sytých jídel chce raději lehké pokrmy a svěží saláty. Přes léto je navíc k dispozici tolik čerstvé lokální zeleniny, která má, na rozdíl od té ze supermarketu. skutečnou chuť. Při brouzdání internetem jsem na jednom z blogů našla zajímavý salát ze zeleniny a špaget a musela jsem ho samozřejmě hned vyzkoušet. Jelikož výsledek byl více než dobrý, chtěla bych se s vámi teď podělit o recept. Salát se hodí jako lehké hlavní jídlo nebo jako příloha třeba při letním grilování.

Špagety uvaříme ve velkém hrnci, tak aby byly al dente, prolijeme studenou vodou a dáme vychladnout. Přimíchejte do špaget trochu olivového oleje, aby se nelepily.

Všechnu zeleninu omyjeme, nakrájíme a dáme do velké mísy. Přidáme vychladlé špagety a promícháme. Všechny suroviny na dressing důkladně prošleháme a necháme pár minut odstát. Poté ještě jednou dressing promícháme a přelijeme přes salát. Vše důkladně zamícháme a dáme chladit na hodinu do lednice.

2016-08-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI