Levandulové knedlíčky s jahodovou omáčkou zpět

Knedlíčky:
tvaroh (v papíru)250 gvejce1 ksstevie20 kapek
pohanková krupice + na obalení knedlíčků1 lžícelevandulové květy1/2 lžičky
Omáčka:
jahody250 gvanilkový extrakt1 lžičkamed1 lžička
máta10 lístkůvanilkový puding1 lžícevoda1 dcl
tvaroh (v papíru) 250 g, vejce 1 ks, stevie 20 kapek, pohanková krupice + na obalení knedlíčků 1 lžíce, levandulové květy 1/2 lžičky, jahody 250 g, vanilkový extrakt 1 lžička, med 1 lžička, máta 10 lístků, vanilkový puding 1 lžíce, voda 1 dcl

Příprava

Já prostě miluju jahodovou sezónu!!!! Jahody jíme doma ke snídani, obědu, svačině i večeři..no a mezi tím je chodím ujídat jen tak samotné!!  Jako každý rok, i letos nesměla chybět návštěva samosběru, kde jsem udělala zásoby do mrazáku (v zimě není nic lepšího!!!). Potřebuju si v něm ale nechat místo ještě na další ovoce, a tak vymýšlím stále nové jahodové recepty, které pak s radostí a láskou jíme. A víte co, je to skvělé!! A nemůžu vás ochudit o další skvělý jahodový recept, kterým jsou tyto báječné levandulové knedlíčky s jahodovou omáčkou.

Těsto je téměř jen z tvarohu, žádná mouka, žádný cukr, a díky tomu se v puse úplně rozplynou. Levandule jim navíc dodá skvělý šmrnc, který se krásně doplňuje s jahodami a čerstvou mátou. No prostě lahůdka a nejspíš moje nová závislost.

Tvaroh lehce osušíme papírovou utěrkou, abychom ho co nejvíce zbavili tekutiny. K vysušenému tvarohu přidáme vejce (nejlépe domácí), levandulové květy, stevii a lžíci pohankové krupice. Důkladně společně promícháme a pomocí lžíce tvoříme z těsta kuličky, které v rukou lehce vytvarujeme. Každý knedlíček ještě obalíme v pohankové krupici. Knedlíčky vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut.

Na omáčku si připravíme jahody, které důkladně omyjeme a překrájíme na čtvrtiny. Dáme je do menšího hrnce, podlijeme 1 dcl vody a necháme na mírném plameni vařit cca 5 minut. Ve chvíli kdy jahody pustí dostatek tekutiny a změknou, rozmixujeme část ponorným mixerem. Chceme ale, aby v omáčce zůstaly i celé kusy jahod, takže stačí opravdu jen velmi krátce. K rozmixovaným jahodám přidáme puding a metličkou ho důkladně rozmícháme a necháme ještě cca 2 minuty provařit. Pak už nevaříme! Nakonec vmícháme natrhané lístky máty a necháme omáčku ještě lehce zchladnout. Až do vychladlé omáčky vmícháme med. Proč nesladím medem rovnou? Med při vysokých teplotách ztrácí veškeré cenné látky, kvůli kterým si ho tolik ceníme.

Knedlíčky podáváme přelité jahodovou omáčkou, ozdobené lístky čerstvé máty. Skvěle se hodí jako lehké hlavní jídlo, stejně tak dobře si na nich ale pochutnáte i ke svačině. 

2016-06-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI