Lilek à la Jean zpět

Ingredience:
lilek1 ksčesnek dle chutisůl špetka
pepř špetkaolivový olej trochu
lilek 1 ks, česnek dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej trochu

Příprava

Jeden z nejúspěšnějších receptů je určitě lilek podle mého manžela Jeana. Dnes jsem ho připravila na oběd a rozdělím se i s vámi.

Lilek rozkrojíte, do půlek vyříznete (ale neprořízněte!) několik zářezů, ty naplníte plátky česneku, osolíte, opepříte, zalijete dostatečně olejem a ve vyhřáté troubě na 200°C pečete asi 45 minut. Můžete zakrýt i alobalem.
Nejlépe chutná s čerstvým pečivem nebo jako příloha ke grilovanému masu.
Bon appetit.

2014-06-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI