Lín ve schwarzwaldské šunce, třepané brambory s petrželkou zpět

Ingredience:
lín (cca 1/2 kg)1 ksschwarzwaldská šunka100 gmáslo dle potřeby
citronová šťáva dle chutiprovensálské koření dle chutisůl dle chuti
pepř dle chuti
Příloha:
brambory dle potřebymáslo2 plátkypetrželka hrst
sůl dle chuti
lín (cca 1/2 kg) 1 ks, schwarzwaldská šunka 100 g, máslo dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, provensálské koření dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, brambory dle potřeby, máslo 2 plátky, petrželka hrst, sůl dle chuti

Příprava

Tohle jsou opravdové, voňavé rybí hody. Odolal by snad jen zarytý odpůrce ryb. My jsme si tedy smlsli všichni, včetně dcerky.

Vykuchaného a omytého lína osolíme zevnitř i zvenku, pokapeme citrónovou šťávou, zlehka opepříme a do břicha dáme několik plátků másla. Zabalíme z obou stran do schwarzwaldské šunky. Posypeme ještě provensálských kořením a dáme do vymazaného pekáčku. Zlehka podlijeme (1 deci vody) a zakryté pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Na posledních 10 minut odkryjeme, aby byla šunka křupavá. Podávala jsem s třepanými bramborami, což jsou jen vařené brambory, do kterých se přidají dva plátky másla, hrstka nasekané petrželky, sůl a pevně zavřeným hrncem se třepe do všech stran tak dlouho, dokud se nevytvoří spojená směs. Přeji všem dobrou chuť!

2016-12-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI