S přípravou receptu je potřeba začít trošku dříve, a to kvůli marinování lososa. V hmoždíři rozdrtíme hrubozrnnou sůl, 2/3 připravených šalvějových lístků, olivový olej a citronovou šťávu, dokud se nám nepodaří vytvořit takové šalvějové pesto. Tím důkladně potřeme lososa a necháme marinovat. Aspoň hodinku nebo dvě, ovšem klidně i celé odpoledne.
Mezitím, než se nám
uvaří brambory, si nasekáme snítku kopru a zbylé šalvějové lístky. Lososa vyjmeme z marinády a osmahneme ho na pánvi. Uvařené brambory slijeme stranou a do rendlíku po nich dáme rozpustit 2 lžíce másla, ve kterých krátce prohřejeme nasekaný kopr a šalvěj. Poté podlijeme troškou plnotučného mléka a ještě krátce svaříme. Vrátíme do směsi brambory, rozmačkáme, společně promícháme a dosolíme. Servírujeme s lososem a plátkem citronu.
Dětská specifika:
- ryby jsou doporučovány od 1 roku, při kvalitním zdroji bych se jich nebála ani o něco dříve