Losos v cizrnovém těstíčku s bylinkami a šťouchaným bramborem zpět

Ingredience:
losos200 gcizrnová mouka hladká dle potřebybazalka4 lístečky
sušená petrželová nať špetkatymián dle chutilimetka1/2 ks
citron1/2 kssůl dle chutivoda dle potřeby
brambory2 - 3 kscibule1 ksolivový olej dle potřeby
Ghí dle potřeby
losos 200 g, cizrnová mouka hladká dle potřeby, bazalka 4 lístečky, sušená petrželová nať špetka, tymián dle chuti, limetka 1/2 ks, citron 1/2 ks, sůl dle chuti, voda dle potřeby, brambory 2 - 3 ks, cibule 1 ks, olivový olej dle potřeby, Ghí dle potřeby

Příprava

Rybičky my rádi a losos patří mezi naše nejoblíbenější. Neustále přemýšlím jak jej připravit, aby nás neomrzel. Dlouho jsem si hrála s představou, že mu opatřím nějaký župánek v podobě těstíčka, a když jsem začala experimentovat s cizrnovou moukou, tak mě blesknul hlavou nápad a župánek byl na světě.

Filet lososa omyjeme, osolíme, lehce pokapeme šťávou z citrónu a limetky, posypeme špetkou tymiánu, přiklopíme alobalem a necháme odležet dvě hodiny. Připravíme si těstíčko, ve kterém lososa obalíme. Na těstíčko budeme potřebovat šťávu z limetky, citrónu, pár lístečků bazalky, špetku sušené petrželky, tymián, vodu a cizrnovou mouku. Z uvedených surovin vytvoříme hustější těstíčko, ve kterém celého lososa obalíme. Dáme na rozehřátou pánev s olivovým olejem, kůží dolů, a rovnoměrně opečeme ze všech stran. Podáváme se šťouchaným bramborem. K uvařeným bramborám přidáme na Ghí orestovanou cibulku, dosolíme a promícháme.

2016-03-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI