Maďarský guláš zpět

Ingredience:
libové hovězí maso (kýta, plec)800 gsvětle zelená paprika4 ksčervená paprika2 ks
cibule8 ksčesnek2 stroužkypivo (já zvolila Plzeň)500 ml
rajčatový protlak1 lžícesůl špetkapepř špetka
mletá sladká paprika špetkadrcený kmín1 lžičkarostlinný olej nebo 2 lžíce sádla2 lžíce
libové hovězí maso (kýta, plec) 800 g, světle zelená paprika 4 ks, červená paprika 2 ks, cibule 8 ks, česnek 2 stroužky, pivo (já zvolila Plzeň) 500 ml, rajčatový protlak 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, mletá sladká paprika špetka, drcený kmín 1 lžička, rostlinný olej nebo 2 lžíce sádla 2 lžíce

Příprava

Seriál o receptech na guláš pokračuje tímto maďarským! Ti, kteří si myslí, že guláš je hrozně moc kalorické jídlo jsou vedle. Ne vždy musí být guláš plný tuku a mouky, aby byl skvělý!

Tím chci říct, že všichni dietáři a dietářky, ale i bezlepkáři a lidé, kteří se snaží stravovat zdravěji, mohou jásat! Recept na tento úžasný guláš je zde!

Cibuli nakrájejte na kostičky. Papriky nakrájejte na přibližně stejně velké kousky. Maso nakrájejte také na přibližně stejně velké kousky.
V kastrolu rozehřejte olej nebo sádlo, přidejte lžičku kmínu a cibuli, kterou restujte cca 10 minut na mírnějším plameni do tmavě zlatavé až hnědé. Poté přidejte maso a důkladně ze všech stran orestujte. Pak přidejte polévkovou lžíci mleté papriky, rajčatový protlak a opět promíchejte. Vše zalijte pivem a za stálého míchání nechte pivo odvařit. Poté přilijte cca litr vody, sůl, pepř, promíchejte, stáhněte plamen tak, aby guláš jen tak lehce probublával, kastrol přiklopte poklicí a nechte dusit. Občas guláš zkontrolujte, ale jinak ho nechte dusit cca 90 minut. (Délka vaření velmi záleží na druhu masa. Nejlepší je samozřejmě vyzrálé maso, které se nemusí tak dlouho vařit. V Brně takové maso seženete například ve Sklizenu, My food marketu, Našem Gruntu.)
Když bude maso měkké, přidejte do guláše nakrájené papriky a utřený nebo prolisovaný česnek a duste dalších 30 minut. Guláš podle chuti dosolte, opepřete nebo přidejte mletou papriku. No a máte hotovo! Podávejte ideálně s čerstvým chlebem.

2014-07-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI