Ingredience: | |||||
kuřecí stehno | 5 ks | bílý jogurt | 500 ml | koření tandoori masala | 2 lžíce |
strouhaný zázvor | 1 lžíce | sůl | špetka |
Orientální příprava kuřete vás v tomto případě moc času nestojí. Čím déle necháte maso marinovat, tím bude zaručeně voňavější výsledek na talíři.
Kuře rozdělíme na kousky, které do hloubky nařízneme.
V pekáčku do jogurtu zamícháme koření.
Vložíme do něj kuře a nejlépe přes noc necháme odležet.
Vložíme do trouby a pozvolna pečeme hodinu až dvě, až je kuře měkké.
Odkryjeme pekáček a dopečeme do červena.
Nepodléváme, ani nepřidáváme tuk, kuře s jogurtem při pečení vytvoří čirou načervenalou šťávu.
Doboru chuť!
Podáváme s ochucenou rýží, kuskusem nebo bramborem a omáčkou - jogurt, strouhaný okurek, zázvor, česnek, sůl. pepř. Chuťově výborné, zdravé a můžu jen doporučit!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI