Marinované indické kuře v jogurtu a koření tandorori masala zpět

Ingredience:
kuřecí stehno5 ksbílý jogurt500 mlkoření tandoori masala2 lžíce
strouhaný zázvor1 lžícesůl špetka
kuřecí stehno 5 ks, bílý jogurt 500 ml, koření tandoori masala 2 lžíce, strouhaný zázvor 1 lžíce, sůl špetka

Příprava

Orientální příprava kuřete vás v tomto případě moc času nestojí. Čím déle necháte maso marinovat, tím bude zaručeně voňavější výsledek na talíři.

Kuře rozdělíme na kousky, které do hloubky nařízneme. 
V pekáčku do jogurtu zamícháme koření. 
Vložíme do něj kuře a nejlépe přes noc necháme odležet. 
Vložíme do trouby a pozvolna pečeme hodinu až dvě, až je kuře měkké. 
Odkryjeme pekáček a dopečeme do červena. 
Nepodléváme, ani nepřidáváme tuk, kuře s jogurtem při pečení vytvoří čirou načervenalou šťávu.

Doboru chuť!

2015-03-03 Hlavní chody

Poznámka

Podáváme s ochucenou rýží, kuskusem nebo bramborem a omáčkou - jogurt, strouhaný okurek, zázvor, česnek, sůl. pepř. Chuťově výborné, zdravé a můžu jen doporučit!

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI