Masové koule s brusinkovou omáčkou zpět

Masové koule:
mleté hovězí maso500 gstřední cibule pokrájená nadrobno1 ksnasekaná petrželka hrst
šalvěj pár lístkůstrouhaný parmazán2 lžícestrouhanka (bezlepková)2 lžíce
vejce1 ksšlehačka2 lžícepepř dle chuti
kajenský pepř dle chutisůl dle chuti
Brusinková omáčka:
máslo60 gstřední cibule1 kskrájená rajčata240 g
třtinový cukr20 gbrusinky Hamé1 skleničkadijonská hořčice1 lžička
nasekané bylinky (šalvěj, tymián, rozmarýn, koriandr) hrst
mleté hovězí maso 500 g, střední cibule pokrájená nadrobno 1 ks, nasekaná petrželka hrst, šalvěj pár lístků, strouhaný parmazán 2 lžíce, strouhanka (bezlepková) 2 lžíce, vejce 1 ks, šlehačka 2 lžíce, pepř dle chuti, kajenský pepř dle chuti, sůl dle chuti, máslo 60 g, střední cibule 1 ks, krájená rajčata 240 g, třtinový cukr 20 g, brusinky Hamé 1 sklenička, dijonská hořčice 1 lžička, nasekané bylinky (šalvěj, tymián, rozmarýn, koriandr) hrst

Příprava

Masové koule s brusinkovou omáčkou, to je kombinace slané a sladké chuti v jednom soustu. Hodí se skvěle jako předkrm nebo jako "chuťovka" při různých oslavách. Servírovat je ale můžete i jako hlavní chod.

1. V míse smícháme všechny suroviny na masové koule a namočenou rukou tvarujeme cca 4 cm velké kuličky. 

2. Kuličky poklademe na pekáč s pečícím papírem a v troubě je pečeme 15 - 20 minut. 

3. Mezitím si na másle zpěníme pokrájenou cibulku, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme pokrájená rajčata, bylinky, hořčici a krátce provaříme do mírného zhoustnutí. Nakonec přidáme brusinky a promícháme.

4. Masové koule podáváme s brusinkovou omáčkou.

2018-09-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI