Medové kuře s citronovým kuskusem zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 kskuskus250 gcitron1 ks
kuřecí vývar350 mlolivový olej1 lžícemed2 lžíce
menší pórek1 ksmletá skořice1 lžičkasůl špetka
pepř špetka
kuřecí prsa 2 ks, kuskus 250 g, citron 1 ks, kuřecí vývar 350 ml, olivový olej 1 lžíce, med 2 lžíce, menší pórek 1 ks, mletá skořice 1 lžička, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Medové kuře s citronovým kuskusem je marocká specialita. Že nemáte rádi med? Nebojte, ani nepoznáte, že tam nějaký je. I ti, co nemají rádi spojení sladké a slané chuti, si ho určitě oblíbí.

Suchý kuskus smícháme v míse s kúrou a šťávou z jednoho citronu a zalijeme ho horkým vývarem. Přiklopíme a necháme stát. Mezitím si nakrájíme na nudličky kuřecí maso. Osolíme, opepříme a obalíme v medu. Kuřecí maso přendáme na pánev, přidáme lžičku skořice a opékáme dozlatova. Jakmile je maso opečené, přidáme k němu na kolečka nakrájený pórek a ještě chvilku restujeme. Až pórek změkne, odstavíme maso z plotny a podáváme spolu s kuskusem. 

2014-10-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI