Medovo-česnekové kuřecí paličky zpět

Ingredience:
kuřecí stehýnk1 kgmed2 lžícejavorový sirup1 lžíce
česnek3 stroužktamari omáčka2 lžíceworchesterová omáčka2 lžíce
citronová šťáva1 lžícesezamový olej3 lžícemletá uzená paprika1 lžička
sůl dle chutipepř dle chuti
kuřecí stehýnk 1 kg, med 2 lžíce, javorový sirup 1 lžíce, česnek 3 stroužk, tamari omáčka 2 lžíce, worchesterová omáčka 2 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, sezamový olej 3 lžíce, mletá uzená paprika 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Pečená stehýnka jsou klasika, ale chtěla jsem vyzkoušet i nějakou novou úpravu. Spojení domácího medu od kamarádky včelařky a česneku z babiččiny zahrádky se ukázalo jako skvělá volba.

Kuřecí stehýnka omyjeme, osolíme a naskládáme do pekáčku. Všechny ostatní ingredience dáme do kastrůlku a na mírném ohni promícháme, aby se propojily do hladké omáčky. Stehýnka potřeme asi 2/3 marinády a zbytek si necháme na průběžné potírání během pečení. Lehce podlijeme troškou vody. Troubu rozpálíme na 190 stupňů a pečeme přikryté asi 50 minut. V průběhu ještě asi třikrát potřeme zbylou marinádou a na posledních 15 odklopíme, aby se vytvořila kůrčička. Podávat můžeme s rýží, pečivem nebo zeleninovým salátem.

2016-08-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI