Morčacie kúsky s cícerom a medovými mrkvičkami zpět

Ingredience:
vykosteného morčacieho stehna, nakrájeného na kúsky1 kgrastlinný olej dle potřebycibule1 - 2 ks
cesnaku2 strúčikyzázvoru kúsokškorice (možno vynechať)1/2 lyžičky
mletého čili korenia1 lyžičkaparadajkového pyré1 šálkuvývaru2 šálky
predvareného cíceru1 šálkajemne mletého bulguru (alebo kuskusu)1 a 1/2 šálkymleté čili korenie dle chuti
mrkvy (radšej menšie kusy)2 zväzkyolivového oleja3 lyžicešťava z polovice citróna dle chuti
celého kmínu1 lyžicatekutého medu1 lyžicanasekaná petržlenová vňať dle chuti
soľ dle chutimleté čierne korenie dle chuti
vykosteného morčacieho stehna, nakrájeného na kúsky 1 kg, rastlinný olej dle potřeby, cibule 1 - 2 ks, cesnaku 2 strúčiky, zázvoru kúsok, škorice (možno vynechať) 1/2 lyžičky, mletého čili korenia 1 lyžička, paradajkového pyré 1 šálku, vývaru 2 šálky, predvareného cíceru 1 šálka, jemne mletého bulguru (alebo kuskusu) 1 a 1/2 šálky, mleté čili korenie dle chuti, mrkvy (radšej menšie kusy) 2 zväzky, olivového oleja 3 lyžice, šťava z polovice citróna dle chuti, celého kmínu 1 lyžica, tekutého medu 1 lyžica, nasekaná petržlenová vňať dle chuti, soľ dle chuti, mleté čierne korenie dle chuti

Příprava

Pečiem, pečieš, pečieme ale čo budeme jesť? Sušienky a medovníky sú fajn, ale chcelo by to aj niečo teplešie do brucha. Skúste dusené morčacie mäso s cícerom a medovými mrkvičkami.

Na oleji speníme cibuľu a necháme zosklovatieť, pridáme nasekaný cesnak a nastrúhaný zázvor (asi 5 cm kúsok). Chvíľu spolu opekáme na miernom ohni, potom teplotu zvýšime a vložíme mäso. Premiešame a necháme ho zatiahnuť. Potom pridáme čili korenie, škoricu a paradajkové pyré. Opäť premiešame a necháme 5 minúť podusiť. Prilejeme vývar, tak aby bolo mäso zakryté a pomaly dusíme prikryté  hodinu, alebo kým nie je mäso mäkké. Asi 10 minút pred dokončením pridáme predvarený cícer. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Bulgur nasypeme do misky, trošku posolíme, pridáme pol lyžičky čili korenia a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a necháme napučať.

Mrkvu očistíme a pozdĺžne prekrojíme. Maličké kúsky môžme ponechať v celku. V zapekacej miske zmiešame s olivovým olejom, osolíme okoreníme a pečieme v rúre na 200 °C asi 15 - 20 minút. Potom pridáme med a citrónovú šťavu a vložíme ešte na 5 minút do rúry. Nemala by byť upečená domäkka, tak "al dente". 
Kmín necháme na suchej panvici opiecť a rozvoňať. Upečenú mrkvu posypeme kmínom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Mäso podávame s bulgurom a medovou mrkvou.

2017-12-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI