Mořská štika s cibulovým pyré zpět

Ingredience:
mořská štika2 kssůl dle chutipepř dle chuti
prolisovaný česnek dle chutihladká mouka dle potřebymletá uzená paprika dle chuti
olej na smažení
Pyré:
velká cibule4 ksjablko1 kssůl dle chuti
máslo1 lžičkacukr špetkazeleninový nebo masový vývar100 ml
zakysaná smetana2 lžíce
mořská štika 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, prolisovaný česnek dle chuti, hladká mouka dle potřeby, mletá uzená paprika dle chuti, olej na smažení, velká cibule 4 ks, jablko 1 ks, sůl dle chuti, máslo 1 lžička, cukr špetka, zeleninový nebo masový vývar 100 ml, zakysaná smetana 2 lžíce

Příprava

Ryby bychom měli jíst často, bohužel jsou dost drahé, ale přesto se snažím na ně v jídelníčku nezapomínat. Tentokrát jsem zvolila jako přílohu cibulové pyré a moc nám chutnalo!

Cibule oloupeme, nakrájíme na velké kusy, dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, cukr a vývar. Chvíli dusíme a přidáme rozkrájené jablko, dále dusíme. Vývar slijeme a cibuli s jablkem rozmixujeme a vmícháme kysanou smetanu. Dochutíme solí, pepř, přidáme pepř a trochu citronové šťávy.

Vývar z cibule mi bylo líto vylít, tak jsem ho použila na polévku.

2019-07-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI