Mořský vlk na tymiánu, šťouchané hráškové brambory s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
mořský vlk2 kstymián2 lžičkyšťáva z 1/2 limetky dle chuti
máslo pár plátkůolivový olej na potřenísůl dle chuti
pepř dle chutivelké brambory4 kslisty medvědího česneku50 g
zelený hrášek50 gmáslo dle chutisůl dle chuti
mořský vlk 2 ks, tymián 2 lžičky, šťáva z 1/2 limetky dle chuti, máslo pár plátků, olivový olej na potření, sůl dle chuti, pepř dle chuti, velké brambory 4 ks, listy medvědího česneku 50 g, zelený hrášek 50 g, máslo dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Mořského vlka neboli Mořčáka evropského jsem dneska potkala poprvé a hned mě zaujal. Takže jsem ho vyměnila za obligátního pstruha a vyzkoušela tak zase něco nového.

Na každou rybu uděláme z obou stran tři zářezy, aby se sůl a koření dostalo až do masa. Potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme (i zevnitř) a přidáme lístky tymiánu. Dovnitř každé rybky dáme 2 plátky másla, zabalíme jednotlivě do alobalu a dáme odpočívat do lednice. Listy medvědího česneku a hrášek povaříme v páře, česnek potom nasekáme na jemno. Brambory oškrábeme a uvaříme doměkka. Ryby pečeme v alobalu na 190 stupňů asi 20 minut. Na posledních 5 minut rozbalíme a zapneme horkovzduch nebo gril. Uvařené brambory částečně rozmačkáme, přidáme 3 plátky másla a vmícháme medvědí česnek a hrášek. Podle chuti dosolíme a podáváme.

2016-04-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI