Nákyp z červené quinoy s brokolicí a květákem zpět

Ingredience:
červená quinoa70 gmenší brokolice1 kskvěták3 růžičky
mrkev1 ksvejce5 ksgouda20 dkg
máslo oříšek
červená quinoa 70 g, menší brokolice 1 ks, květák 3 růžičky, mrkev 1 ks, vejce 5 ks, gouda 20 dkg, máslo oříšek

Příprava

Znáte quinou? Pokud jste neměli tu čest, je nejlepší příležitost začít. Jedná se jednu z nejstarších obilovin pocházející snad z Jižní Ameriky, kde byla pro domorodce považována za denní chléb. Překvapí vás též svou velmi jemnou a lahodnou chutí.

Quinou propláchneme a uvaříme v dvojnásobném množství vody. Zeleninu očistíme, oloupeme mrkev a nakrájíme vše na malé kostičky a uvaříme do poloměkka. Ušleháme sníh ze 3 bílků,žloutky si dáme stranou. Nastrouháme si goudu na jemném struhadle a smícháme se zbylými žloutky a 2 celými vejci. Zapékací misku si vymažeme oříškem másla, přidáme vychladlou quinou, zeleninu, vmícháme bílky a celé zalijeme rozšlehanými vejci s goudou. Troubu si předehřejeme na 180° a pečeme dozlatova.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI