Noky s brynzou a křupavou slaninou zpět

Ingredience:
noky500 gbrynza125 gzakysaná smetana4 lžíce
slanina100 g
noky 500 g, brynza 125 g, zakysaná smetana 4 lžíce, slanina 100 g

Příprava

Nedávno jsem se tak zamyslela a dostala jsem obrovskou chuť na brynzové halušky. Ale znáte to. Nastrouhat brambory, udělat těsto, uvařit a výsledkem je hodina práce a celá špinavá kuchyně. Přesně na tohle jsem náladu neměla. 

A tak jsem si řekla, čím to nahradit. Došlo mi, že na mrazáku mám domácí noky. Jednou za čas se totiž pustím do přípravy noků, uvařím napůl a zamrazím. Pak je stačí jen minutku povařit a máte ihned hotové domácí noky. 

Koupila jsem tedy brynzu a postupovala úplně stejně, jako když dělám tuto dokonalou slovenskou pochoutku.

Nejprve uvaříme noky ve slané vodě.

Pokrájíme slaninu na tenké proužky a vložíme na pánev. Opékáme jí pomalu na středním plameni do křupava.

 Do misky vložíme brynzu.

 Přidáme 4 lžíce zakysané smetany a promícháme.

 Směs smícháme s uvařenými noky.

A na vrch noků poklademe křupavou vypečenou slaninu (tekutý tuk tam nedávejte). A posypeme pokrájenou petrželkou.

2017-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI