Noky s brynzou a křupavou slaninou zpět

Ingredience:
noky500 gbrynza125 gzakysaná smetana4 lžíce
slanina100 g
noky 500 g, brynza 125 g, zakysaná smetana 4 lžíce, slanina 100 g

Příprava

Nedávno jsem se tak zamyslela a dostala jsem obrovskou chuť na brynzové halušky. Ale znáte to. Nastrouhat brambory, udělat těsto, uvařit a výsledkem je hodina práce a celá špinavá kuchyně. Přesně na tohle jsem náladu neměla. 

A tak jsem si řekla, čím to nahradit. Došlo mi, že na mrazáku mám domácí noky. Jednou za čas se totiž pustím do přípravy noků, uvařím napůl a zamrazím. Pak je stačí jen minutku povařit a máte ihned hotové domácí noky. 

Koupila jsem tedy brynzu a postupovala úplně stejně, jako když dělám tuto dokonalou slovenskou pochoutku.

Nejprve uvaříme noky ve slané vodě.

Pokrájíme slaninu na tenké proužky a vložíme na pánev. Opékáme jí pomalu na středním plameni do křupava.

 Do misky vložíme brynzu.

 Přidáme 4 lžíce zakysané smetany a promícháme.

 Směs smícháme s uvařenými noky.

A na vrch noků poklademe křupavou vypečenou slaninu (tekutý tuk tam nedávejte). A posypeme pokrájenou petrželkou.

2017-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI