Nové pečené zemiaky-bryndza-slaninka zpět

Ingredience:
nové zemiaky bryndza (najlepšia ozajstná, ovčia) údená slanina
olej soľ mleté čierne korenie
petržlenová vňať, kôpor alebo PAŽITKA
nové zemiaky , bryndza (najlepšia ozajstná, ovčia) , údená slanina , olej , soľ , mleté čierne korenie , petržlenová vňať, kôpor alebo PAŽITKA

Příprava

Dnes to bude opäť veľmi rýchle a slovenské, ej bisťu!  Nové pečené zemiaky-bryndza-slaninka. To vám je taká božská kombinácia, že vážne konkuruje bryndzovým haluškám. U nás teda určite. Môj milený bryndzáky zbožňuje.  Bez slaniny samozrejme. Ale vyškvarenou masťou z nej nepohrdne.  Furt mu hovorím, bryndzáky bez slaniny, to je ako kebap bez mäsa, to proste nejde...   "No tak mi tam hoď zopar kúskov" kričal  dnes,  keď som chystala obed a opakovala bryndzovú mantru. Krásne májové jedlo, určite si ho pripravte, poteší najmä v takéto sychravé dni. 
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zemiaky dobre umyjeme a prekrojíme na polovice. Vložíme ich do pekáča alebo zapekacej nádoby, pokvapkáme olejom, posolíme a okoreníme. Pečieme do mäkka, na záver zapečieme pod grilom. 
Meditým si slaninu nakrájame na menšie kocky a na slabom plameni vyškvaríme. Horúce zemiaky podávame s nadrobenou bryndzou, slaninkou a nasekanými bylinkami. Toto jedlo skvelo doplní akýkoľvek kyslomliečny nápoj.
2015-03-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI