| Ingredience: | |||||
| cibule | 50 g | mrkev | 50 g | petržel | 50 g |
| celer | 50 g | červená čočka | 120 g | olej | 2 lžíce |
| rajšký protlak | 2 lžíce | zeleninový vývar | 500 ml | rýžová smetana | 200 ml |
| sůl | dle chuti | saturejka | dle chuti | drcený kmín | dle chuti |
| sušený česnek | dle chuti | ||||
| Noky (25 ks): | |||||
| quinoa | 70 g | žloutek | 2 ks | jáhlová mouka | 100 g |
| kukuřičná hrubá mouka | 60 g | sůl | dle chuti | ||
Dostala jsem od kamarádky červenou čočku a quinou, se kterou jsem se ještě nesetkala. Takže naše pondělí opět pod heslem POPRVÉ.
Na oleji jsem nechala zezlátnout pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu, přisypala jsem čočku a ještě 3min opékala. Poté jsem přidala koření, protlak a zalila vývarem. Dusila jsem, dokud se tekutina neodpařila. Nakonec jsem vmíchala smetanu a vše rozmixovala.
Noky:
Quinou jsem uvařila podle návodu, do vychladlé přidala žloutky, sůl a obě mouky. Směs jsem nechala asi 5-10min odpočinout, trochu zhoustne. Kávovou lžičkou jsem pak vhazovala noky do vroucí osolené vody. Po vyplavání jsem ještě asi 2min vařila.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI