Ingredience: | |||||
mleté maso mix | 300 g | červená čočka | 30 g | jarní cibulka | 1 ks |
vejce | 1 ks | cizrnová mouka (hraška) | 2 lžíce | stroužek česneku | 1 ks |
drcený řecký kmín | 1 lžička | sůl | špetka | sezamová semínka |
Takové ne úplně tradiční karboše, které voní po orientu a díky obalení do sezamu po upečení vytvoří božskou křupavou krustičku. No prostě stručně a jednoduše - ty se ti mámo teda povedly, fakt že jo!
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody než je její objem (odměřte si tedy stranou v hrníčku, v mém kávovém šálku je quinoy zhruba do poloviny, čili zalila jsem jedním celým) a cca 15 minut povařte. Odstavte stranou a nechte vychládnout. Poté přidejte mleté maso, vejce, nasekanou jarní cibulku, utřený česnek, cizrnovou mouku, koření a dosolte podle chuti. Uplácejte karbanátky, které z obou stran obalte v sezamových semíncích. Pečte v troubě rozpálené na 180°C přibližně půl hodiny, dle zkušeností s vaší troubou.
Pokud chcete karbanátky v bezmasé verzi, nahradila bych maso brambory či sladkými batáty.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI