Panenka a pyré z pečené zeleniny zpět

Ingredience:
vepřová panenka2 porcesůl dle chutipepř špetka
Pyré:
paprika1 ksmenší cuketa1 ksmenší dýně Hokaido1 ks
česnek1 paličkazeleninový vývar2 dclolivový olej dle potřeby
rozmarýn dle chutitymián dle chuti
vepřová panenka 2 porce, sůl dle chuti, pepř špetka, paprika 1 ks, menší cuketa 1 ks, menší dýně Hokaido 1 ks, česnek 1 palička, zeleninový vývar 2 dcl, olivový olej dle potřeby, rozmarýn dle chuti, tymián dle chuti

Příprava

Panenka je pro mě vždy trošku výzva a pořád ještě ji nemám zvládnutou podle svých představ. Ale jak se říká: „Trénink dělá mistry“ .

Co se týče masa tak to pouze osolíme a opepříme, mám ráda, když vím jak chutná maso a nejsem příznivcem přílišného kořenění, kde pak člověk ani neví jak maso vlastně chutná. Panenku si rozdělíme na dvě porce a smažíme asi 3 minuty z každé strany a následně ho dáme dopéct do předehřáté trouby na 180 stupňů, asi na 10 minut. Opět zde platí, maso nerozkrojit hned po vyndání z trouby, ale necháme ho pár minut odpočnout.
Na kousky si nakrájíme zeleninu s bylinkami, neoloupaným česnekem a celé to zakápneme olivovým olejem. Následně pečeme v troubě asi 20-30 minut na 180 stupňů. Asi polovinu času pečeme zakryté a na druhou polovinu už odkryté, aby se zeleninka hezky opekla a získala tak lepší chuť. Pokud se nám do trouby nevejde maso i zapékací miska se zeleninou, je lepší prvně upéct zeleninu a maso až následně. Po upečení zeleniny vyjmeme snítky bylinek a oloupeme opečený česnek. V případě potřeby přidáme ještě olivový olej a zeleninový vývar. Zeleninu umixujeme do hladkého pyré.

2015-10-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI