Ingredience: | |||||
vepřová panenka | 2 porce | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Pyré: | |||||
paprika | 1 ks | menší cuketa | 1 ks | menší dýně Hokaido | 1 ks |
česnek | 1 palička | zeleninový vývar | 2 dcl | olivový olej | dle potřeby |
rozmarýn | dle chuti | tymián | dle chuti |
Panenka je pro mě vždy trošku výzva a pořád ještě ji nemám zvládnutou podle svých představ. Ale jak se říká: „Trénink dělá mistry“ .
Co se týče masa tak to pouze osolíme a opepříme, mám ráda, když vím jak chutná maso a nejsem příznivcem přílišného kořenění, kde pak člověk ani neví jak maso vlastně chutná. Panenku si rozdělíme na dvě porce a smažíme asi 3 minuty z každé strany a následně ho dáme dopéct do předehřáté trouby na 180 stupňů, asi na 10 minut. Opět zde platí, maso nerozkrojit hned po vyndání z trouby, ale necháme ho pár minut odpočnout.
Na kousky si nakrájíme zeleninu s bylinkami, neoloupaným česnekem a celé to zakápneme olivovým olejem. Následně pečeme v troubě asi 20-30 minut na 180 stupňů. Asi polovinu času pečeme zakryté a na druhou polovinu už odkryté, aby se zeleninka hezky opekla a získala tak lepší chuť. Pokud se nám do trouby nevejde maso i zapékací miska se zeleninou, je lepší prvně upéct zeleninu a maso až následně. Po upečení zeleniny vyjmeme snítky bylinek a oloupeme opečený česnek. V případě potřeby přidáme ještě olivový olej a zeleninový vývar. Zeleninu umixujeme do hladkého pyré.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI