Panenka s liškovou omáčkou zpět

Ingredience:
vepřová panenka1 kssůl dle chutipepř dle chuti
olej a máslo dle potřeby
Omáčka:
čerstvé malé lišky dle potřebysmetana na šlehání250 mlcibule1 ks
máslo dle potřebysojová omáčka1 lžíce
vepřová panenka 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej a máslo dle potřeby, čerstvé malé lišky dle potřeby, smetana na šlehání 250 ml, cibule 1 ks, máslo dle potřeby, sojová omáčka 1 lžíce

Příprava

Kdo by neměl rád vepřovou panenku! Já ji miluji! Dělám ji na několik způsobů, dnes trošku propečenější na přání manžela, ale přesto krásně šťavnatá. Dostala jsem od dětí čerstvé lišky, tak jsem uvařila skvělou omáčku.

Panenku osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme, postupně obracíme, aby se opekla ze všech stran. Opékáme ji asi 15 - 20 minut a pak zabalíme do alobalu a necháme na teple dojít, nejlépe v troubě asi 15 minut.

Na pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme očištěné lišky, osolíme a opepříme a podusíme, zalijeme smetanou, přidáme sojovou omáčku a zredukujeme.

Panenku vyjmeme, nakrájíme a výpek přidáme do omáčky.

2019-07-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI