Pečená dýně s cizrnou a tymiánem zpět

Ingredience:
dýně Hokaido1/2 ksvařená (konzervovaná) cizrna200 gčesnek3 stroužky
olivový olej4 lžíceuzená paprika1 lžičkatamari omáčka2 lžíce
tymián několik sníteksůl dle chutipepř dle chuti
dýně Hokaido 1/2 ks, vařená (konzervovaná) cizrna 200 g, česnek 3 stroužky, olivový olej 4 lžíce, uzená paprika 1 lžička, tamari omáčka 2 lžíce, tymián několik snítek, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Rychlá  jednoduchá jídla u mě poslední dobou vítězí a tvoří většinu mého jídelníčku. Nedám dopustit na jídla z jednoho hrnce, nebo v tomhle případě spíše z jednoho pekáčku. Jen vše naházíme do jedné nádoby, ochutíme a můžete si jít klidně číst nebo si zacvičit a pak už je přijdete k hotovému. Pokud taky trávíte celý den v práci a vracíte se domů až večer, určitě dobře znáte ty chvíle, kdy to poslední na co máte, po pověšení kabátu v chodbě, pomyšlení je složité vyváření. Přesně pro takové chvíle mám pro vás dnešní recept! Je to zdravá rychlovka, kterou si můžete udělat klidně i na několik dní dopředu a jen si ji brát v krabičkách do práce.

Pečená zelenina je celkově jedno z mých nejoblíbenějších jídel, ale dýně rozhodně patří na první příčky. Ale jen samotná zelenina by mě nezasytila, proto se k ní snažím přidat při vaření nějaký zdroj bílkovin. Občas to řeším hummusem nebo tvarohovým dipem, ale teď na podzim je jasnou volbou pečená cizrna. Ó můj bože, pokud jste ještě nezkoušeli péct cizrnu, určitě to musíte napravit, je to neskutečná dobrota. 

Já vím, říkáte si zase dýně (ale když ji miluješ, není co řešit), ale já se jí na podzim prostě nikdy nemůžu nabažit a chci se s vámi podělit o moje oblíbené recepty. Dýňová sezóna není nijak dlouhá a byla by škoda ji nevyužít, takže doufám, že si dýňové recepty užíváte jako já.

Dýni důkladně omyjeme, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Česnek oloupeme a celé stroužky jen lehce rozmáčkneme, víc už je nekrájíme. Do větší mísy dáme pokrájenou dýni, cizrnu, česnek, uzenou papriku, olivový olej, tamari omáčku a lístky tymiánu. Nakonec vše lehce osolíme a opepříme a důkladně společně promícháme.

Směs nasypeme do většího pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme při 200 stupních přibližně 30 minut. V průběhu pečení dýni promícháme, aby se opekla rovnoměrně.

2017-11-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI