Pečená kachna s jablky, červeným zelím a bramborový knedlík

zpět
Pečená kachna s jablky, červeným zelím a bramborový knedlík
Ingredience:
kachna1 ksjablka3 - 4 kssůl dle chuti
celý kmín dle chuti
Červené zelí:
červené sterilované zelí1 sklenice (640g)malá cibule1 kssůl dle chuti
cukr dle chutisádlo dle potřebykmín dle chuti
ocet dle chutihladká mouka dle potřeby
Bramborové knedlíky:
brambory uvařené ve slupce500 ghrubá moukacca 150 gvejce1 ks
sůl dle chuti
kachna 1 ks, jablka 3 - 4 ks, sůl dle chuti, celý kmín dle chuti, červené sterilované zelí 1 sklenice (640g), malá cibule 1 ks, sůl dle chuti, cukr dle chuti, sádlo dle potřeby, kmín dle chuti, ocet dle chuti, hladká mouka dle potřeby, brambory uvařené ve slupce 500 g, hrubá mouka cca 150 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti

Příprava

Konečně je tady víkend! A bude to dokonce víkend prodloužený, díky svátku - tak co si udělat sváteční oběd?

Pečená kachna

Pokud má kachna droby, tak je vyjměte ven a uschovejte na polévku. Kachnu omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, zvenčí i uvnitř a okmínujeme. Jablka oloupeme a vložíme do vnitřku kachny. Pak již jen podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme podle velikosti kachny, na 220°C minimálně 60 minut do měkka. Průběžně podlíváme a přelíváme kachnu výpekem. Na konec odklopíme víko pekáče a necháme zezlátnout kůrčičku.

VENDY TIP! 
A kdo si chce šťávičku ke kachně vytunit, tak výpek slijeme, odebere přebytečný tuk a zahustí šťávičku jíškou. A co s přebytečným tukem? No přeci do sklenice, nechat vychladnout a pak šup do lednice! Pak již jen sádlo namažeme na chleba, osolíme a poklademe cibulí - to je teprve mňamka!

Červené zelí

Nejdříve slijeme lák ze zelí a necháme jej okapat. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, zakápneme trochu octem a přisypeme cukr a nakonec zaprášíme moukou.

Bramborové knedlíky

Brambory nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které už jen uvaříme ve vodě.

2017-04-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI