Ingredience na pečení mrkve: | |||||
barevné mrkve | 4-6 ks | olivový olej | 2 lžíce | čerstvé bylinky | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka | ||||
Na bylinkový dip: | |||||
krémový sýr Lučina | 200 g | nasekané čerstvé byliny | 1 lžička | citrónová šťáva | 1 lžička |
panenský olivový olej | 2 lžíce | sůl | 1 špetka | ||
Na oříškovou granolu: | |||||
oříšky ( pistácie, lískové, pekanové) | 1 velká hrst | bílý sezam | 1 lžička | černý sezam | 1 lžička |
olivový olej Borges | 1 lžíce | sůl | 1 špetka |
Chcete zkusit zdravé a rychlé jídlo? Tyto pečené barevné mrkve s bylinkovým dipem a oříškovou granolou jsou naprosto skvělé. Navíc si k nim můžete připravit i masové kuličky a máte z toho hned hlavní jídlo. Tento recept jsem připravila ke 125. výročí značky Borges, jejichž olivové oleje používám ve své kuchyni denně.
Mrkve si důkladně očistíme (neloupeme) a rozkrojíme podélně na čtvrtiny. V misce si smícháme olivový olej, bylinky a sůl. Mrkve v této marinádě hezky prohodíme. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů 25-35 minut.
Mezitím si připravíme dip. V misce si smícháme krémový sýr, bylinky, citronovou šťávu, 1 lžíci olivového oleje a sůl. Vše dobře promícháme a dáme do misky. Tip ještě zalijeme lžící olivového oleje a posypeme trochou bylinek na ozdobu.
Na oříškovou hranolu si připravíme pánev, na které rozpálíme na středním plameni olivový olej. Přidáme nasekané oříšky, bílý a černý sezam a sůl. Oříškovou směs zlehka orestujeme.
Hotové mrkve podáváme s dipem a zasypeme je oříškovou granolou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI