Pečené brambory s bylinkovým dipem a pažitkou zpět

Ingredience:
ranné brambory400 gkrémový sýr Lučina100 gtučný tvaroh100 g
čerstvé bylinky1 velká hrstčerstvá pažitka1 lžíceolivový olej1 lžíce
sůl1 špetkačerstvé máslo1 kousek
ranné brambory 400 g, krémový sýr Lučina 100 g, tučný tvaroh 100 g, čerstvé bylinky 1 velká hrst, čerstvá pažitka 1 lžíce, olivový olej 1 lžíce, sůl 1 špetka, čerstvé máslo 1 kousek

Příprava

Když máme k dispozici rané brambory, je pro mě tato večeře jednou z nejoblíbenějších. Navíc mi to připomíná mé mládí, kdy mi babička přesně takové brambory připravovala. Kombinace raných brambor, tvarohu, másla a pažitky je prostě skvělá. Navíc ráda podporuji české zemědělce, takže vždycky v obchodě sáhnu po bramborách z české produkce.

Brambory si očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Vařím je cca 10-15 minut (záleží na velikosti brambor) ne úplně do měkka.

Brambory si dáme do malého pekáčku na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem a pečeme ještě 8-10 minut na 200 stupňů v troubě na režim gril nebo horní pečení.

Mezitím si připravíme bylinkový dip. Smícháme si krémový sýr, tvaroh a nasekané bylinky. Vše podle chuti osolíme.

Dip si dáme do misky a podáváme s upečenými bramborami. Vše posypeme nasekanou pažitkou. Můžeme podávat s máslem.

dobrou chuť!

2022-03-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI