Pečené brambory s pestem zpět

Ingredience:
brambory4 kssmetana ke šlehání1,5 dclzeleninový vývar0,75 dcl
citronová šťáva1 lžícečesnek2 stroužkyčerstvá nasekaná bazalka3 lžíce
strouhaný parmazán2 lžícekešu ořechy hrstsůl špetka
pepř špetka
brambory 4 ks, smetana ke šlehání 1,5 dcl, zeleninový vývar 0,75 dcl, citronová šťáva 1 lžíce, česnek 2 stroužky, čerstvá nasekaná bazalka 3 lžíce, strouhaný parmazán 2 lžíce, kešu ořechy hrst, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Klasik by pravil "jak primitivní" a já dodávám nikoli "jak účinné", ale jak výborné! To prostě musíte zkusit!

Operte buď 4 opravdu velké brambory (tak kolem 220 g), nebo několik menších. Propíchejte slupky vidličkou, vetřete do nich trochu soli a dejte péct. Já své 150gramové pekla asi 45 minut, ty velké by potřebovaly tak hodinu. Po upečení je podélně rozkrojte a lžící vydlabejte (ve slupce nechte jen tenkou vrstvu. Vydlabanou hmotu v misce rozmačkejte vidličkou.

Mezitím v rendlíku smíchejte smetanu na šlehání a zeleninový vývar. Nechte vařit přibližně 8-10 minut, aby se asi tak polovina odpařila. Pak přidejte lžíci citronové šťávy, rozetřený česnek, bazalku, sůl a pepř. Směs vmíchejte do bramborového pyré a přidejte 1 lžíci strouhaného parmazánu a hrst nasekaných kešu ořechů. Naplňte brambory, posypte je navrch zbylým parmazánem a ještě dejte chvíli péct, dokud povrch nezezlátne (asi 10-15 minut). Podávejte se zeleninovým salátem a oblíbeným dipem. Já míchám bílý jogurt, tvaroh a termizovaný sýr s česnekem a pažitkou. Je to rychlé, výborné a zdravé.

2013-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI