Pečené krůtí karbanátky pro děti od 7 měsíců

zpět
Pečené krůtí karbanátky pro děti od 7 měsíců
Ingredience:
mleté krůtí maso250 gčervená cibule1 sčesnek1 stroužek
rýžová moouka2 lžícevejce1 kssušená bazalka1 lžička
sůl dle chutihladkolistá petržel hrst
mleté krůtí maso 250 g, červená cibule 1 s, česnek 1 stroužek, rýžová moouka 2 lžíce, vejce 1 ks, sušená bazalka 1 lžička, sůl dle chuti, hladkolistá petržel hrst

Příprava

Naše nežerka je hodně „masožerka“, ovšem mleté maso moc nemusí. Zato krůtí miluje. Mleté krůtí je tedy kombinace, kterou se pokouším tento její nezmar zlomit. Zdravě samozřejmě.

Mleté maso dejte do mísy a přidejte vejce, utřený česnek, najemno nasekanou cibulku a petrželku, mouku, bazalku a sůl. Dobře propracujte. Vytvořte placičky nebo válečky, které vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 170°C přibližně 25 minut. Dbejte zkušeností s vlastní troubou, abyste karbanátky nepřepekli a nevysušili.

Pro větší děti a dospělé můžete každou placičku obalit v plátku slaniny. Krůtí maso má totiž tendenci se vysušovat, čemuž tučná slanina zabrání. Nutné to ale samozřejmě není a karbanátky jsou moc dobré i bez ní (vyzkoušeno na dětské porci). 

Podávat můžete například s bramborem a okurkovým salátem ve stylu tzatziky (okurka, kopr, česnek a bílý jogurt), jako jsem to udělala já.

Dětská specifika:

  • Recept zařazuji do kategorie od 7 měsíc podle masa, které se doporučuje zhruba po měsíci přikrmování masozeleninou (standardně tedy 7 měsíců). U malých dětí hleďte na kvalitu masa, ideálně si jej namelte sami, abyste měli nad kvalitou kontrolu.
  • Pozor na cibuli a česnek - jsou hůře stravitelné a mohou nadýmat, nedávejte je tedy dětem, které ještě nemají tyto potraviny vyzkoušené.
  • Dětem do 1 roku samozřejmě vynecháme i sůl a koření. Měly by dostat vlastně jen masovou placičku (můžete ji zahustit rýžovou moukou a spojit vejcem, ideálně jen žloutkem - bílek spíše až od 1 roku).
2017-12-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI