Pečený bůček, zelí a bramborový knedlík zpět

Ingredience:
vepřový bůček600 gkmín dle chutičesnek dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
Zelí:
sterilované zelí1 sklenice (640g)malá cibule1 kssůl dle chuti
cukr dle chutisádlo dle potřebykmín dle chuti
ocet dle chutihladká mouka dle potřeby
Bramborový knedlík:
brambory uvařené ve slupce500 ghrubá moukacca 150 gvejce1 ks
sůl dle chuti
vepřový bůček 600 g, kmín dle chuti, česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sterilované zelí 1 sklenice (640g), malá cibule 1 ks, sůl dle chuti, cukr dle chuti, sádlo dle potřeby, kmín dle chuti, ocet dle chuti, hladká mouka dle potřeby, brambory uvařené ve slupce 500 g, hrubá mouka cca 150 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti

Příprava

Milujete českou klasiku stejně jako já? Pečený bůček je pro mě ihned po svíčkové snad ta největší česká klasika, a pokud jej doplníme domácím bramborovým knedlíčkem, zelím, nebo špenátem, tak to prostě nemá chybu.

Pečený bůček

Bůček osolíme, okmínujeme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby. Průběžně přelíváme výpekem, aby se udělala hnědá kůrčička.

Zelí

Nejdříve slijeme lák ze zelí a necháme jej okapat. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, zakápneme trochu octem a přisypeme cukr a nakonec zaprášíme moukou (ale není podmínkou).

Bramborové knedlíky

Brambory nastrouháme a vysypeme doprostřed válu. Uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, která už jen uvaříme ve vodě.

2017-04-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI